"Дебкафајл": Русија разместила своје јединице на само осам километара од израелског Голана (ламент)

Нетањаху, Либерман, Ајзенкот...на "израелском Голану"

Русија је, у потаји, примакла своје војне јединице на само осам километара од израелске границе на Голану, иако је Израел упозоравао да се томе противи - сазнаје "Дебкафајл". Москва је метеж око Брда храма и дипломатску кризу између Израела и Јордана искористила да примакне своје јединице скоро на саму сиријску границу са Израелом, и до границе између Сирије и Јордана. 

У уторак, 15. јула, премијер Бењамин Нетањаху, министар одбране Авигдор Лиеберман и начелник генералштаба генерал-потпуковник Гади Ајзенкот су посетили штаб Башанске дивизије на Голану насупрот које су размештене руске јединице.

Милан Миленковић: Index librorum prohibitorum

Средином oсамдесетих, кад се осетило да комунистичке  стеге попуштају, дојучерашњи комунисти су почели да крштавају децу и да славе славу, Божић и Ускрс. У почетку je ишло мало теже, није се знало шта треба да се ради, па је било: „Друже попе, је л’ обичај да славски колач буде округао, или четвртаст“, или: „Оче Игњатије, да ли се на црвена јаја ставља срп и чекић“, али се брзо научило. Уосталом, прекид и није био дуг: 30-35 година.

Било је, наравно, комуниста који су и пре oсамдесетих славили славу и ишли у цркву, али само зато да би зна-се-где дојавили ко им на славу долази и ко вазда дрежди по цркви.

У почетку, док се ствар није захуктала, било је мало напето са дечицом, рођеном позних шездесетих и седамдесетих:

„Тата, зашто ми раније нисмо славили славу“?

„Зато, сине, што је сад касно да славимо раније, хе хе“.

Духовит покушај пропада, јер дете дави даље:

„Тата, а зашто сте мене тек сад крстили“?

Отац нема петљу да свом наследнику трособног комунистичког стана каже да је тридесет година провео као карактерно гованце, па каже: