Прави разлог зашто Кремљ одлаже с одговором Вашингтону на протеривање руских дипломата

CagleCartoons.com

Данас сам налетела на занимљиво виђење актуелног протеривања америчких дипломата и заплене америчке дипломатске имовине. Иде овако...

Американци су постали крајње неотесани. Претерали су са саопштењем од 25. јула. Али управо то ми је привукло пажњу. Чему претеривање? Очигледно је да желе да Кремљ изгуби живце и да, најзад, реагује.

Али зашто? Нисам разумела ни наша стална саопштења типа "Русија би могла...". Пасивност Кремља је почела да бива заморна, посебно што наши заиста умеју и имају чиме да одговоре. А до сада нису.

Нису јер...

Пол Крејг Робертс: Трампов вето на нове санкције Русији био би бесмислен

Сергеј Тунин, Cartoon Movement - Pawshake

Конгрес САД је - скоро једногласно у оба дома, и у Представничком дому и у Сенату - јасно ставио до знања да ће радије уништити председника Сједињених Америчких Држава и повећати ризик од нуклеарног рата, него дозволити да се нормализују односи и избегне сукоб са Русијом. Због таквог, унисоног, изгласавања нових санкција, евентуални Трампов вето био би бесмислен, јер је предлог закона у оба дома изгласан са много више од две трећине гласова колико је потребно да се председнички вето поништи. Једино што Трамп може постићи ако уложи вето је да докаже да су лажне оптужбе да је у дослуху с Владимиром Путином.