Пол Крејг Робертс: Оде Трамп

Paul Craig Roberts - Official Homepage

Доналд Трамп као председник Сједињених Америчких Држава био је нада човечанства, или, тачније, нада дела човечанства који је свестан да изазивање сукоба између нуклеарних сила може бити погубно. Режими Клинтона, Џорџа В. Буша и Обаме су читаве две деценије руског медведа гађали свим и свачим. САД су се повукле из низа безбедносних споразума, и кршиле их, и спроводиле војне вежбе на руској граници - што Русија сматра претњом - и оркестрирале пуч у Украјини, вековној руској области, а све уз сталне лажне оптужбе против Русије.

Резултат ове безобзирне и бесловесне политике види се по саопштењу руског војног руководства од пре неколико недеља (које су амерички медији прећутали), где се каже да су руски војни планери закључили да Вашингтон припрема изненадни нуклеарни напад на Русију.

Што је нешто најалармантније што сам икада доживео. Јер сада када је криминално бесловесни Вашингтон уверио Русију да је главни субјект ратних планова Вашингтона, Русија нема другог избора до да се спрема да сама прва удари.

Је л' знате шта је "артивизам"?

Александар Јовановић / Ћирилизовано: Социјалистички реализам је доста учинио на очувању занатског умећа, али је ипак, и с разлогом, исмеван, јер политизована уметност није уметност него вид пропаганде.

Што важи и за "артивизам" либералоида и глобалиста, с тим да то ђубре за занат не мари.

Али навићи ћете се, не брин'те.

Ту су Мишко Шуваковић и РТС да вас припреме.

А онда...Још мало па ће деца да уче да је Аца Дискреција Вучић, уз све остало, највећи српски уметник свих времена.


Мишко


Артивизам = ангажман уметника


Помоћу творевина велике уметности могу се одредити читаве генерације и раздобља. Због тога се уметност, то јест уметник, не сме затварати према реалном животу, иако у односу на њега има својеврсну аутономију.

Теме и материјали које уметник користи и којима се служи при стварању уметничког дела потичу из живота, из онога што покреће Дух. Међу великим уметничким фигурама, увек изнова, како пише чувени филозоф Хартман, наилазимо на визионарски живот. Стваралац се уздиже изнад себе самог, обузет својом идејом као унутрашњом судбином коју узима на себе и коју проживљава у свом стварању.

Туризам у служби одбране: Руски Далеки исток - поред Кинеза, приступачнији држављанима још 17 земаља


Министарство за развој Далеког истока:

"Добијање електронске визе ће бити једноставно и лако доступно - гости ће само требати да попуне захтев на посебном веб сајту четири дана пре планираног датума посете и, ако на захтев добију позитиван одговор, могу кренути на пут."

Дакле, за добијање електронске визе која ће важити 30 потребно је три дана.

Нову услугу ће моћи да користе држављани 18 земаља: Брунеја, Индије, Кине, Северне Кореје, Мексика, Сингапура, Јапана, Алжира, Бахреина, Ирана, Катара, Кувајта, Марока, Уједињених Арапских Емирата, Омана, Саудијске Арабије, Туниса и Турске.