Пол Крејг Робертс: Пропаганда, где год да погледаш (наставак)

Претходно: Пол Крејг Робертс: Пропаганда, где год да погледаш


Paul Craig Roberts - Official Homepage


"Гуглов" инжењер, с докторатом Харварда, који се дрзнуо да преиспитује идеолошку културу засновану на не-чињеницама што влада у компанији, најзад је идентификован  и шутнут с посла.

Директор "Гугла" Сундар Пичај је такву одлуку образложио тиме да је њихов запосленик прекршио "Гуглов" кодекс понашања и "прешао преко црте тиме што је заговара штетне стереотипе о половима на радном месту". Несрећни Џејмс Дамор је потврдио да је отпуштен, како рече, због "понављања родних стереотипа" у ставовима које је износио."
Али не само што је отпустио, или потпредседници за контролу мишљења Данијели Браун допустио да отпусти Дамора, Сундар Пичај је отишао и корак даље, поставши карикатура лицемерја. "Гуглов" директор се обратио Даморовим "колегама, који су почели да се питају да ли ће и за њих бити опасно ако почну да износе своја мишљења на радном месту, посебно мишљења и ставове мањине. И они мисле да су у опасности, а то већ није у реду. Радном народу се мора омогућити да слободно изражава неслагање.

Пол Крејг Робертс: Пропаганда, где год да погледаш

SNIPPITS AND SNAPPITS

Русија је под економским и пропагандистичким насртајима САД. Поред тога, САД окружују Русију и Кину са војним и ракетним базама, што обе земље тера на закључак да Вашингтон припрема изненадни нуклеарни напад. Али, и поред велике опасности, што Вашингтон јесте за обе нуклеарне силе, руска штампа на енглеском језику не мари да одвоји мало времена да нас упозори на прогон америчких мушкараца због феминистичких митова.

Тако, РТ пише о једном "Гугловом" инжењеру, несрећнику што је починио злочин оспоравања феминистичких оптужби да су жене у научном и технолошком сектору плаћене мање од мушкараца, јер ови дискриминишу женскиње. Инжењер је изнео чврсте доказе за оно што је некада била очигледна истина, да, без обзира на "сексизам" и сличне глупости, постоје "разлике у дистрибуцији својстава код мушкараца и жена". Несрећник је и навео која су својства мошкараца а која жена, али нигде не рече да је неко својство мање важно, само да се код мушкараца и женских бића исказује у различитим областима.