Гилад Ацмон: Крије се, али у Шарлотвилу се води борба између белих националиста и Јевреја

Јеврејин Мајкл Сингер, градоначелник Шарлотвила. Фотографија преузета из Charlottesville’s Jewish mayor is an expert on demagogues, and now on anti-Semitism | The Times of Israel

Јаир Розенберг, који иначе пише за "Таблет", ове недеље је у "Вашингтон посту" објавио чланак у комe каже да су на удару белих националисти у Шарлотвилу - Јевреји:

"Они (бели националисти) су одмах кренули на Јевреје. Узвикивали су антисемитске и нацистичке слогане, па и 'Крв и тло' и 'Јевреји нас неће заменити' - којима се поручује да су Јевреји страни уљези које треба почистити. Демонстранти су поносно носили огромне свастике, носили мајце са цитатима Адолфа Хитлера. На једном транспаренту се могло прочитати да су 'Јевреји деца Сатане'."

Тачно, искрено и веома важно запажање Јаира Розенберга. Он поручује да су бели националисти потпуно свесни да се боре против Јевреја. Али и Јевреји исто тако знају да су у рату против "белих националиста", опште категорије у коју спада и садашњи амерички председник (1), који се, бар по писању јеврејских медија, сврстао уз "нацисте".

Инеса Синчугова: Кад Путин муштра сарадника да се овај укаки (Видео)

Извор: Putin death stare: Snoozing officials poop pants [Video] - Fort Russ

Да ли се сећате студентских дана, када је професор примењивао сократски (Сократов) метод пропитивања а ви нисте учили - када би изненада почео да поставља питања насумично изабраним студентима у амфитеатру? Е, и овде имамо случај сократске педагогије, али са много, много неугоднијим последицама. На састанку о развоју инфраструктуре Калињинградске области 16. августа, Владимир Путин је заменика министра за финансије Андреја Иванова замолио да одговори зашто се није прешло на обрачун царине у рубљама (уместо долара).