Дебкафајл: Може ли Путин да Хезболах држи подаље од израелске границе?


Израелске северне границе, са Сиријом и Либаном, већ су на удару, па се премијер Бењамин Нетањаху спрема да у среду 23. августа, у црноморском летовалишту Сочи, у витално важном сусрету са председником Владимиром Путином изнесе сву забринутост Израела због ситуације на југу Сирије.

Јерусалимски уред премијера је саопштио да ће са Нетањахуом у Сочи отићи и директор Мосада Јоси Коен, који се управо вратио из Вашингтона, где је, безуспешно, покушао да Трамповој администрацији скрене пажњу на погоршану безбедносну ситуацију на северним границама Израела, где су руске јединице састављене од муслимана већ запоселе положаје.

Гилад Ацмон: Од Ричарда Спенсера до Ота Вајнингера

 
Gilad Atzmon


Ричард Спенсер је у праву (погледати видео испод), нема суштинске разлике између тзв. алтернативне деснице (Alt Right) која полази од боје коже и Државе Јевреја - државе која почива на концепту "јеврејске расе". Још горе, не постоји ни једна једина стварна разлика између Спенсерових белачкоцентричних погледа и јеврејског, "анти"-ционистичког, јудеоцентризма. Јеврејски антиционисти, као што су активисти "Јеврејског гласа за мир" (Jewish Voice for Peace), исто као и ционисти, сматрају да је политички идентитет одређен расом. Ни Спенсер ни неки Мустафа из Газе не могу постати чланови управе "Јеврејског гласа за мир", пре свега зато што нису "расно квалификовани".