Американци "блокирали" аутобусе Исламске државе - избушили путић и срушили мостић

Конвој џихадиста Исламске државе који су се запутили на исток, ка гувернаторату Даир ез Зор. Фотографија Луаја Башара и АФП-а преузета из US air strikes block convoy of Isil fighters being evacuated under Hizbollah deal

Коалиција коју предводе САД је блокирала аутобусе Исламске државе, који су се либанске границе упутили ка гувернаторату Деир ез-Зор, како преноси новинска агенција АФП.

"Да би смо спречили да конвој настави даље ка истоку, направили смо рупе на путу и разорили један мали мост. Исламска држава је опасност за цео свет. Премештање терориста с једног места на друго није трајно решење", рекао је за АФП пуковник Рајан Дилон, представник коалиције.

Дебкафајл: Руско-сиријски заједнички противаздухопловни систем сада на оку држи читав Израел

Фотографија преузета из Russia Has Sent One of Its A-50U Radar Planes to Syria | War Is Boring

Руске ваздухопловне снаге су недавно распоредиле у Сирију четири своја најнапреднија авиона за рано упозоравање и контролу, "Беријев А-50" (“Mainstay”, по номенклатури НАТО-а), за који се сматра да је најсофистификованији оперативни радар. У последњих неколико месеци, изнад Сирије је примећено неколико А-50, али су сви враћени назад у Русију. Међутим, четири су сада у хангарима руске Хмеимим ваздухопловне базе у сиријској провинцији Латакија.