Весник Кавказа: Јерменија жели да остави Русију због Европске уније

Карикатура је преузета с петоколонашког веб-сајта, ал' опет...није да није тако...Russia Is Losing Friends and Alienating Peoples

У Јерменији су објављени резултати истраживања о руско-јерменским односима које је спровео Центар за глобализацију и регионалну сарадњу. Испало је да су неочекивани.

Тако, 50.67% анкетираних Јермена сматра да је приступање њихове државе Евроазијском економском савезу (ЕАЕС) имало негативан утицај, док их само 45,33% такву одлуку оцењује позитивно. 23% испитаника погоршање економских услова приписује уласку Јерменије у ЕАЕС, док 37% анкетираних сматра да те две чињенице нису у вези једна с другом - каже директор јереванског Центра за глобализацију и регионалну сарадњу Степан Григорјан.

Не само Европа него и Белорусија шири хистерију око војне вежбе "Запад-2017"

Фото: tvc.ru.

Дмитриј Болкунец, стручњак с московске Високе школе економије, за садашњу хистерију око руско-белоруске војне вежбе "Запад-2017" криви и западне политичаре и белоруске власти. У разговору за EADaily, Болкунец је рекао да се негативан тон у медијском покривању војних вежби чуо код више белоруских политиколога, на један или други начин  повезаних са белоруским државним структурама.

Пол Крејг Робертс: Мало предавање о економији за Русију и Кину

Paul Craig Roberts

Има ли ико у Трамповој администрацији а да није имбецил?

После низа година војних претњи Русији - само се сетимо заменика директора ЦИА-е Мајка Морела када је у "Шоуу Чарлија Роуза" рекао да би САД требало да почну с убијањем Руса да би им "послале поруку", и шефа Генералштаба Војске САД Марка Мајлија како прети да "потући ћемо вас жешће него што сте икада потучени" - амерички министар финансија Стивен Мнучин сада прети Кини. Ако се Кина не буде придржавала нових америчких санкција Северној Кореји, онда ће јој САД, рече Мнучин, "наметнути нове санкције (Кини) и спречити приступ америчком и међународном доларском систему".

Значи, шворцирана америчка влада, са јавним дугом од 20 билиона долара и иста она која мора да штампа новац за куповину сопствених обвезница, прети другој по величини економији на свету, економији која је, када се гледа паритетна куповна моћ, већа од америчке економије.