Милан Т. Стеванчевић: Трамп (ни)је у праву

Карикатура, која, уместо да исмева Трампа, пре говори какве су идеологије глобалисти с причом о "климатским променама изазваних људским деловањем", преузета је с Pinterest-а

Александар Јовановић / Ћирилизовано: Овај текстић преносим само због тога што се у оквиру расправе о климатским променама и глобалном загревању спомиње Милутин Миланковић. Аутор уводи термин "брзе климатске промене", чије постојање, наводно, не признаје ни амерички председник Доналд Трамп, иако овај, у ствари, не признаје постојање "климатских промена изазваних човековим деловањем", које су измишљотина Новог светског поретка. Другим речима, да, постоје климатске промене и циклично глобално загревање и хлађење, али то су природне појаве које је разјаснио највећи српски научник Милутин Миланковић у "Канону осунчавања земље", док је ово друго, против чега је Трамп, исисано из малог прста.

Постојање "брзих климатских промена" (тренутно) нико не заговара. Али да је Стеванчевић проблематизовао назив што га користе глобалисти, питање је да ли би му се текст уопште појавио, с обзиром ко се све залаже да и Срби Светској влади плаћају порез на стварање "гасова стаклене баште", којима, је ли, Земљу претварамо у пустињу, таманимо беле медведе и сл.

Лукав чланак. Али шта да се ради. Ко би да говори о делу једног од највећих Срба - које не да није политички коректно по садашњим мерилима, него је директно супротстављено "напретку" - мора да се довија, и терминологијом и позивајући се на председника државе која предводи окупацију Србије.


Трамп (ни)је у праву


(Фото Бета/АП)