Пауза!

Сутра, у четвртак, идем на десетодневно болничко испитивање и опсервацију. Како ми је срчана слабост добрим делом и изазвана непрестаним седењем за рачунаром и зависношћу од интернета, никакав рачунар за то време нећу користити, биће само књига и штампане "Политике".

Према томе, у наредних десетак дана неће бити нових објава на "Ћирилизовано".

А, онда...нема по старом. Када ми буде боље, вратићу се на два превода дневно, али из пробраних извора, а не као до сада пратећи преко 600, да би ми остало времена за шетње поред Мораве.

Поздрав,
Александар

"Бела кућа разматра да ли ће се позивати на убијање руских бораца у Сирији као знак америчке одлучности"

Блумберг: Бела кућа разматра да ли ће се позивати на убијање руских бораца у Сирији као знак америчке одлучности / White House Considers Citing Russian Deaths in Syria as Sign of U.S. Resolve



Трампова администрација разматра да ли да погибију бројних руских плаћеника у борби од 7. фебруара са америчком коалицијом у Сирији користи као доказ тврдог става председника према Кремљу - каже једна особа упозната са тим питањем.

Филолози опомињу, да ли нам је запуштена језичка култура?

У знак сећања на студенте који су 21. фебруара 1952. године убијени у Даки, јер су протестовали због тога што њихов матерњи језик није проглашен званичним, данас се обележава Дан матерњег језика. Заштитник грађана каже да је неопходно доношење новог, побољшаног и модернијег прописа о праву на употребу и неговање матерњег језика.