Бела кућа: Наша војска решена да потпуно уништи Исламску државу пре него што оде из Сирије


Кад Трамп Доналд овлашћује... / Cartoon Movement - Donald Trump adding powers

Секретар за штампу Беле куће Сара Сандерс је појаснила став Беле куће о повлачењу америчке војске из Сирије, пошто је председник Доналд Трамп позвао војску да војнике врати кући.

"Задатак Оружаних снага да униште ИСИС у Сирији ће се убрзо испунити, ИСИС је већ скоро сасвим уништен", каже Сандерсова у писаном саопштењу, уз напомену да су се САД обавезале да ће до краја завршити посао чишћења Исламске државе у Сирији.

Трамп је на конференцији за новинаре у уторак изјавио да су Сједињене Државе спремне да напусте Сирију, и да би требало да Саудијска Арабија плати, да новац за америчку војску која одржава стабилност у региону.

"Желим да изађем. Желим да наше војнике вратим кући", рекао је он. "Желим да започнем с обновом наше нације."

Сандерс је у саопштењу такође поручила да ће се САД "консултовати са савезницима и пријатељима" у погледу будућег војног присуства у Сирији:

"Очекујемо да земље у региону, а и шире, плус Уједињене нације, раде на миру да бисмо били сигурни да се Исламска држава неће поново појавити."

Breitbart News Network

Напомена преводиоца: Је л' ово значи "Трамп у клин, његова администрација и америчка војска у плочу"? Не бих рекао. Делим мишљење Стивена Лендмана да не треба слушати шта Трамп прича, него гледати шта ради, изнето у White House Fake News , као што бих рекао и да су тачна "објашњења" читалаца "Дебкафајла" испод вести (коју сам данас пренео под насловом Дебкафајл, ексклузивно: Трампов најкооперативнији европски партнер Макрон послао француску војску у Сирију!, знајући да ће други причекати да је потврде и на српском објаве Руси).

French troops deploy to Manbij, join Trump’s stop-Turkey line in Syria - DEBKAfile, коментари (избор):

"Трамп је председничка овлашћења у погледу војске пренео на 'своје' генерале. Појма он нема шта се дешава у Сирији. Човек је идиот."

"Трамп не би умео ни да на мапи нађе где је Блиски исток..."

"Јесте Трамп обећао да ће америчке војнике повући из Сирије, али можда мисли да оно што је источно од Еуфрата више није сиријска територија, па стога неће ни бити америчких војника у Сирији."

И предлог за читање (да се и насмејете):

Trump says will pull out as CENTCOM refutes him, White House emphasizes local forces in US’ Syria withdrawal quagmire - Daily Sabah - "Three different statements in three days. If that confusion continues, journalists working in Washington, DC will require mental health checks in no time," a frustrated correspondent tweeted Wednesday as things are boiling in the American capital over what the actual U.S. policy about withdrawing from Syria will be.


Извор: White House: Military Committed to Eradicating Islamic State Before Leaving Syria
Превео и приредио: Александар Јовановић / Ћирилизовано, на Debian -- The Universal Operating System

Дебкафајл, ексклузивно: Трампов најкооперативнији европски партнер Макрон послао француску војску у Сирију!

Извор: French troops deploy to Manbij, join Trump’s stop-Turkey line in Syria - DEBKAfile

Француски специјалци су послати у две америчке војне базе у Сирији, у Мамбиџу и Ремелину, да појачају редове Американаца у спречавању напредовања турске војске.