Писмо једног читаоца, старог корисника Линукса

Извор за илустрацију: glass, Linux, tux, penguins - Free Wallpaper / WallpaperJam.com

Јављам се поводом најновијег текста на тему о Линуксу, Алати за превођење у Линуксу (лични избор).

Ја редовно читам све што напишете с тим у вези. Понекад ме ухвати жеља да прокоментаришем, али се обично уздржим пре него што било шта напишем.

Међутим, пре отприлике годину дана, (јун 2017.) заиста сам и написао одговор на један ваш текст (и на коменар неког читаоца). Написао, али га нисам послао. Текст је остао сачуван и сада, кад сам прочитао ваш најновији прилог (о алатима за превођење), сетио сам га се и одлучио да вам га ипак пошаљем. Нисам ништа изменио, све сам оставио онако како је било пре годину дана.

(Тада сам био на боловању а сад сам на одмору - знате оно о беспосленом попу и јарићима?)

Центар за стратешка изучавања "Бегин-Садат": Правила сиријске "игре" Израела и Ирана

Begin-Sadat Center for Strategic Studies

ИЗВРШНИ РЕЗИМЕ:Израел нема ни моћи, ни мотива да битно утиче на исход рата за контролу над свим деловима Сирије. Циљ Израела у Сирији је да спречи Иран да тамо подигне војне објекте који ће повећати могућности иранског напада на Израел. Једини начин на који Израел може остварити такав циљ је уништавање свих иранских војних објеката у Сирији, да се Иран увери да није паметно дизати такве објекте пошто ће их Израел ионако уништити.


Мало је тога што Израел може учинити а што ће утицати на исход борбе за контролу Сирије и њених саставних делова. Јерусалим нема јаких преференција међу вероватним алтернативним исходима - за Израел су сви неповољни. (Из хуманитарних разлога, Израел би волео да се оконча проливање крви цивила, али када су његови непријатељи закрвљени и боре се међусобно, бенефитира безбедност Израела (1).)

Пред састанак с Владимиром, онако успут, Биби одлетео у Никозију да са Никосом и Алексисом потпише трилатерални пакт о гасоводу за Европу

Фотографија: Весли Марселино / Ројтерс
Дебкафајл / 8. мај - Израелски премијер Бењамин Нетањаху је у уторак отпутовао у Никозију, да са Кипром и Грчком закључи трилатерални пакт о сарадњи у области енергетике - посебно о пројекту гасовода који ће повезивати Израел, Кипар, Грчку и Италију, гасовода познатог као ИстМед (Eastmed | IGI Poseidon - прим. прев.). Након састанка са Нетањахуом, председник Кипра Никос Анастасијадес је на званичној церемонији поздравио грчког премијера Алексиса Ципраса, после чега је уследио њихов билатерални сусрет. Лидери ће такође потписати споразуме и меморандуме о разумевању - како билатералне тако и трилатералне - о спашавању мора од загађења изазваних маритимним несрећама, и о сарадњи у области нових технологија.