Пуковник Касад: Спашавање председника Порошенка



На неким руским ТВ каналима сам приметио чудан трејлер у смислу "сви су против Порошенка" - од Тимошенкове и украјинских олигарха до фашиста. Сви они желе рат, али сам Порошенко и није неки фашиста (упркос томе што је један од спонзора садашњег пакла). И, тако, само Русија може да заштити Порошенка од завере која му се спрема. Зашто би требало заштити фашисту олигарха није ми било јасно из најаве, али претпостављам да ће они то лепо објаснити у самом филму.

Покушаји да се опере неопер се настављају.

ПС. Из вести о украјинској политици:

1. Партија региона је одлучила да не учествује на изборима. Или би на њима могла учествовати  - и добити ништа. А сада ће барем добити публицитет на тему заштите југоистока, који су тако тријумфално одбацили у фебруару и марту. Већина ових старих посланика једноставно се раштркала у друге партије сродне по недотупавности и корупцији. Оне ће покушати да искористи све ове фрагменте бившег режима, као анестезију за становништво на југоистоку, под којима ће бити могуће наставити снажну украјинизацију ових региона.

2. У странци Тимошенкове биће Савченко, њен цимер у руском затвору. Прилично јефтин покушај да се вештачки надува прилично лабав рејтинг у оквиру промовисања теме рата до победе. С обзиром на хистерично и сулудо стање украјинског друштва, ово би могло чак и да успе. Све у свему, Тимошенкова чека да Порошенко најзад забрља, када ће бити могуће да се крене у отворену борбу за жељену позицију. Она је резервни кандидат. Љашко је више кловн и тољага с којом се прети политичарима. Док не дође време супституције, Американци се кладе на Порошенка и не требају им сукоби око трона.

3. Љашко је обзнанио да власти крију праве губитке, који, ако се на званични број додају они прикривени , достижу 9000 само погинулих у борби. У принципу, то је сасвим близу интегралних процена хунтиних погинулих у борби између априла и септембра од 12 до15 хиљада - у складу са реалним проценама, и до 23 хиљаде по оптимистичним.

Љашко ће сигурно бити у Ради, као и његова "партија". Већина маргинално-радикалног бирачког тела ће бити уграбљена управо од овог "борбеног геја", који је успео да се промовише на тему грађанског рата и масовних убистава боље од других фашиста.

4. Партија генијалнога афористичара Виталија Кличка ће изаћи на изборе као део партије Порошенкове. Кличко је тамо већ чвсто интегрисан и у суштини служи као акумулатор урбаног бирачког тела иза чоколадног олигарха. Кличко већ игра улогу "следећег идиота у столици градоначелника Кијева", и то прилично добро, а после његовог чудесног открића мало је вероватно да ће моћи да тражи било шта озбиљније. Без обзира на то колико се имиџ-мејкери и политички технолози трудили, испаде да је сировина превише шљакаста.

5. Јарош жели да уђе у Раду на личном мандату. Већина његове странке се разлепршала током борби у Донбасу. Такође, на позадини Љашкове популарности донекле је изгубио привлачност за фашистички публикум. Осим тога, финансијски покровитељ Јароша (финансијски покровитељ Јароша је Коломојски - примедба преводиоца с руског на енглески) сада има озбиљне проблеме са Порошенком. Ипак, мислим да ће Јарош, Тјањибок и Љашко бити у Ради, тамо ће формирати читав контингент фашистичких дегенерика.

Напомена преводиоца на српски: И гласилу чији назив The St. Petersburg Times | The leading English-language newspaper in St. Petersburg довољно говори није промакла промена терминологије (полу)званичних руских медија. У чланку Russian TV Softens Rhetoric on Ukraine  се између осталог каже да "хунта" од 4. септембра није споменута.


Оригинални текст на руском: Colonel Cassad - Спасти Порошенко
Извор: Colonel Cassad (in English) - Save President Poroshenko
Превод: Ћирилизовано

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!