Невоље у западној Украјини: Хоће ли и Волин путем Донбаса?


Рудари у западној Украјини не примају плате последњих шест месеци и зато изазивају нереде. Око стотину рудара из Волина блокира путеве (данас је то био мост преко "Западног Буга" на путу "Лавов-Брест" у селу Литовеж).

Према Јурију Калистратову, директору локалног огранка Синдиката радника индустрије угља, људима се дугује преко 23 милиона гривни (1,7 милиона долара). "Ми ћемо блокирати путеве све док не добијемо своје плате" - један од демонстраната по имену Михаил је запретио - "Последњи пут кад смо добили некакву плату је било још пре председничких избора."

У западној Украјини има доста рудника угља - у Волину и близу Сокал-Червонограда у Лавовској области, од којих многи пропадају, а пет рудника треба да буде затворено у наредне две године.

Шеф независног рударског синдиката Михаил Волинец се жали да држава не развија басен рудника угља Лавов-Волин. Како каже: "Да се овде више рудари, не би било потребе за куповином толико скупог угља из иностранства и цене електричне енергије се не би повећавале."



Извор чланка на руском: На Западной Украине неспокойно: пойдет ли Волынь по пути Донбасса? » ДНР - ДОНЕЦКАЯ НАРОДНАЯ РЕСПУБЛИКА, НОВОСТИ ДНР, САЙТ ДНР
Извор: Trouble in western Ukraine: Will Volyn take the Donbass's route? » voice of Sevastopol
Превод: Ћирилизовано за The Saker Српски

1 коментар:

Пишите српски, ћирилицом!