Стање ствари код Александра Лазића или будалаштина као (само)инспирација

Поводом Александар Лазић: „Матицу ћирилице“ преименовати у „Савез удружења за одбрану ћирилице“ | Стање ствари, новог наступа хиперактивног и омнипотентног УРЕДНИКА!



Александар Лазић
Некада суперадминистратор сајта НСПМ, гласила Влашких пантера, и лице на платном списку Малколма Вукадиновића, Александар Лазић је самоаванзовао у уреднички ентитет којем ђаво не да мира, тера га да утврђује стање ствари, и да износи судове о свему, дакле и ономе о чему ништа или мало зна. Добро уређивање је за просечног читаоца неприметно, публика ваљаног медија зна и памти само његове ауторе, теме и начине обраде, али је то за УРЕДНИКА! небитно, медиј постоји само због Ја.

Које ваздан размишља и на размишљање подстиче друге, рецимо објављивањем текста  Бранислав Брборић: Како да српска ћирилица постане међународна | Стање ствари, где у уводу поручује: "...  и ставимо ово као предлог за размишљање како поништити погубне ефекте реформе Вука Ст. Караџића..." О томе је потписник ових редова нешто написао, своје су рекли и пријатељи Лазића у коментарима на његовом веб-сајту Стање ствари, а вероватно се и Лазић обратио траговима разумног у себи, па је следио закључак да треба затрпати изнету будалаштину (опасну, у виду позива на поновну реформу језика и писма, још једну поделу међу Србима), објављивањем заредом и истог дана, четири-пет сувислих текстова о ћирилици... А онда опет будалаштина, просто бачен предлог за уједињавање ћириличних удружења и друштава. Без свести о томе да за њихов већи број постоје и неки, можда оправдани, разлози, и да се предлог не износи без нове идеје, концепта.

Али, што пропусти дели Лазићу, то дочека Збиљићу пророче, што скромно се одрече свих задужења и почасти, подели својим апостолима задатке, основа... И изазва УРЕДНИКА:

Александар Лазић: „Матицу ћирилице“ преименовати у „Савез удружења за одбрану ћирилице“ | Стање ствари

Лазићев бисер бачен пред ћириличаре потражите код њега, ако вас интересује. Ово обраћање му није препорука, већ се трудим да умилостивим његовог творца:

Аман, Лазићу, у памет се, не завађај већ завађене. И пиши о ономе што знаш, рецимо, о кучићима.


Александар Јовановић

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!