Инфилтрација припадника Исламске државе у Европу под маском избеглица


Више од четири хиљаде милитаната радикалне групе Исламска држава се инфилтрирало у западне земље претварајући се да су избеглице, известио је у недељу британски лист Сандеј екпрес, позивајући се на речи једног агента ИД.

Оперативац ИД је говорио о садашњој тајној операцији и потврдио да је на хиљаде "спремних милитаната ИД тренутно у Европској унији". Исламска држава наводно тајно превози наоружане милитанте преко границе са Турском и усмерава их у европске земље.

Извор је рекао да илегалне мигранте терористи у Европу убацују уз помоћ локалних шверцера. Такође је објаснио да је циљ инфилтрације милитаната успостављање светског калифата.

Терористичка група Исламска држава је тренутно једна од главних претњи глобалној безбедности. Терористи су за три године успели да заузму велике делове Ирака и Сирије. Поред тога, Исламска држава покушава да прошири свој утицај у Северној Африци, посебно у Либији.

Не постоји јединствени фронт против Исламске државе - против ње се боре владине снаге у Сирији и Ираку, међународна коалиција на челу са САД (која се за сада ограничава на ваздушне нападе), као и Курди и либанска и ирачка шиитска милиција. У сукобима је убијено стотине хиљада цивила, а неколико милиона су постали избеглице.

***

Упознајте нове европске житеље!

Командант сиријске милитаната Лаих Ал Саех Поље. Лево у Сирији, десно у Грчкој:


Изворни текст на руском: Закон и Порядок. Защитим себя сами!
Превод на енглески: Кристина Рус
Извор: Fort Russ
Избор и превод: Ћирилизовано за СРБИН.ИНФО

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!