"Исламска држава против Христоса" (документарни видео РТ-а и... )


Почетком 2015. године, малом египатском селу Ал Ур нанет је жесток ударац. Исламска држава је убила 20 људи из села само зато што су хришћани. Сада њихове породице траже утеху у својој вери. Цела заједница убијене слави као мученике, и хришћани и муслиманске комшије подједнако оплакују своје мртве и осуђују убице. Преживеле растрже осећање кривице што су они остали у животу, али се диве храбрости  палих пријатеља. Тешка времена за село, но заједница налази утеху и понос у томе што су мученици у вери остали јаки до краја.

Напомена преводиоца: Не могу да преводим (и не објашњава ми се зашто) чланак (Secular) Christians, Natural Born Losers | DeepResource, али ћу рећи да потпуно разумем уредника што је неке фотографије накнадно избацио. Ову није:


Довољно говори.

Уствари, не. Не каже да и Срби имају своју "Исламску државу", концентрациони логор чији главни капо саучешће изјављује не жртвама, него главосечама,у којој се такође хришћанство гуши (ватиканизује), руши и потапа:


Видео смо добили преко Ивана Максимовића, једног од пар преосталих СРПСКИХ НОВИНАРА, а чланак погледајте на Спасимо Грачаницу, спасимо себе! (ПРОМО ВИДЕО) - КМ Новине.

Извор: ISIS vs Christ (RT Documentary) - YouTube
Превео и приредио: Александар Јовановић / Ћирилизовано за СРБИН.ИНФО

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!