Гилад Ацмон: Џереми Корбин именује "министра за Јевреје" (Видео)

У Великој Британији се догодило чудо: Лабуристичка, радничка странка гласала за левичара...


А Израел и јеврејска штампа у паници.

"Џуиш кроникл" је вечерас објавио да "гласине што последњих 48 сати стижу из Корбиновог табора наговештавају да он хоће да именује "министра за Jевреје" - изасланика за рад с јеврејском заједницом".

Чини се да су у "Џуиш крониклу" прилично узнемирени због могућег развоја догађаја: "Да ли ће он, на пример, посао министра за Jевреје дати Јеврејину? Или ће то место отићи нејевреју али који је пријатељсји расположен према јеврејској заједници? А шта ако то буде Јеврејин који је несклон заједници?"

Џеремија Корбина сам већ обавестио да бих волео да будем министар за џез. Мада... Добро, ајд, видим зашто су неки убеђени да сам савршен кандидат за министровање британским Јеврејима.

Ћирилизовано: Не знам  колико је Ацмон озбиљан а колико (озбиљно) подбада и цвеља своје саплеменике - ционисте, али то са Корбином, та нада коју у њега полаже добар део Британије и "леве" Европе, превише личи на уздање у Ципраса. Или је, можда, Западна Европа заиста почела да се буди: ИСТОРИЈСКА ВЕСТ: ЕУ се најзад разилази са САД  / HISTORIC NEWS: Finally, EU Breaks Away from U.S.

Какогод. За џезере: Gilad Atzmon - Cultures of Resistance: Jenin


Аутор: Гилад Ацмон
Извор: Jeremy Corbyn to appoint a “Minister for Jews” — Gilad Atzmon
За СРБИН.ИНФО превео и приредио: Александар Јовановић / Ћирилизовано

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!