Deep Resource: И Ирак би да га Русија бомбардује

Russia Insider: Багдад каже да би поздравио руске ваздушне нападе у Ираку


iraq-bomb
Већином шиитској ,од Техерана подржаној влади у Багдаду, на власти због шепртљавости Американаца, добро би дошла дејства руске авијације, да се отараси сунитске Исламске државе на ирачкој територији и да поврати контролу над целом земљом. Онда би Ирак постао иранска клијентска држава, управо оно од чега су Саудијци страховали да ће се десити уочи сулуде америчке инвазије на Ирак 2003. године.


Војни коридор Русија-Иран-Ирак- Сирија је оно чега се НАТО боји и што покушава да сломи

corridor

Deep Resource: Оно што Русија, а без икакве сумње и Иран и Кина, заиста желе јесте да Сирију држе подаље од Америчке империје и створе кохерентан круг клијентских држава Шангајске организације за сарадњу (које су кичма Русија и Кина): Иран-Ирак-Сирија. Русија је вероватно прешла свој Рубикон, а сада би могла да охрабри и Иран да повећа свој ангажман у Сирији, уз помоћ Багдада. Шта ће урадити осовина Израел-САД? Подржаће Исламску државу? Невероватан слом Clean Break
велике стратегије САД из 1996. године:

Ћирилизовано: Читаоцима топло препоручујемо да мало проуче споменуту стратегију. Није то била никаква "велика стратегија САД", Американци су били и јесу само извођачи радова. А шеф? Па Биби Нетањаху:

"A Clean Break: A New Strategy for Securing the Realm (commonly known as the "Clean Break" report) is a policy document that was prepared in 1996 by a study group led by Richard Perle for Benjamin Netanyahu, the then Prime Minister of Israel.[1] "

Извор: Deep Resource
Избор и превод: Ћирилизовано за СРБИН.ИНФО

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!