Пол Крејг Робертс: Владимир Путин говори искрено

Председник Русије је освежавајућа супротност лажовима по западним владама и медијима. Циљ руске владе је мир и међународна сарадња на основу владавине права. Циљ Вашингтона је хегемонија.

Председник Путин настоји да свет приведе к миру, док се неоконзервативци који контролишу спољну политику Вашингтона труде да свет утерају у рат. Насупрот сулудим изјавама из Вашингтона у којима се председник Путин упоређује са Хитлером, што сугерише да на њега треба извршити атентат, и позива на обарање руских војних авиона, председник Путин апелује на Вашингтон да напусти свој хегемонистички план и поштује међународно право и ради на међународној сарадњи, која сада, како је Путин истакао, за Вашингтон значи исто што и покорност Вашингтону.

Председник Путин је у више наврата нагласио да владе морају владати у складу са интересима народа, а не да функционишу као тело које издаје декрете у складу са групним интересима.

Неодговарајуће понашање влада можемо видети широм Запада.

Скрупулозна истраживања показују да у Сједињеним Америчким Државама, и поред избора, Американци немају практично никакав утицај на политику Вашингтона. У Грчкој, влада је присиљена да грчком народу намеће политику великих немачких банака, диктат који подржавају немачка влада и ЕУ. У Португалу је председник рекао социјалистима који су победили на изборима да им неће бити дозвољено да формирају владу. У Великој Британији је официр највишег ранга изјавио да војска неће допустити да Џереми Корбин формира лабуристичку владу ако лабуристичка странка победи на изборима. Влада САД прети владама Венецуеле, Еквадора, Боливије и Аргентине зато што заступају интересе гласача који су их довели на власт, уместо да заступају интересе Вашингтона. Влада САД је са неуставним масовним надзором, неограниченим притвором без оптужбе и убијањем америчких држављана без спроведеног законског поступка уништила грађанске слободе Американаца. И пуко неслагање је на путу да буде разлог за кривично гоњење.

Увид у основне чињенице не допушта да се закључи како на Западу владају "слобода и демократија" или да су бомбардовања и инвазије које спроводи Вашингтон донеле "слободу и демократију" Африци и Блиском истоку.

Путинови говори Американцима дају најбољу лекцију шта је морално вођство и где га могу видети.

Ево неколико примера:

- Превазилажење ратне логике. "Нема победника у глобалном сукобу." Владимир Путин / Overcoming the Logic of War. “There are No Winners in a Global Conflict”. Vladimir Putin | Global Research - Centre for Research on Globalization
- Владимир Путин о Француској и Европи: "Чланице НАТО-а су се одрекле свог суверенитета." / Vladimir Putin on France and Europe: “NATO Member States have Renounced their Sovereignty” | Global Research - Centre for Research on Globalization

Од истог аутора: Ћирилизовано: Пол Крејг Робертс (35)

Аутор: Пол Крејг Робертс
Извор: Vladimir Putin Speaks Honestly -- Paul Craig Roberts - PaulCraigRoberts.org
Избор и превод: Ћирилизовано за СРБИН.ИНФО и СРБски ФБРепортер
Покровитељ преводилачке делатности блога "Ћирилизовано": Јелички дукат

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!