"Србин.инфо" у акцији превођења преведеног - наставку програма "Информишимо Србе што неписменије"


На "Ћирилизовано" је пре два дана објављен превод - иначе бестидно несамокритичног- чланка извесног руског новинара Кирила Озимка, PolitRussia.com: Србија издала Русију и придружује се Европској унији. Уместо коментара, да се не бих понављао, испод текста сам само додао: Користан линк: Ћирилизовано: Руси, браћо, срамота је (опет).

Малопре видех да је сајт Србин.инфо, тачније мени непознати Илија Вуксановић, после два дана превод "побољшао" и, наравно, објавио га без икаквог коментара који би био или би се могао схватити као, сачувај Боже, критика Руса, тј. нечега што је објављено на доказано патриотском руском медију: Србија издаје Русију и иде у Европску унију! | СРБИН.ИНФО.

Такво информисање, поред тога што се служи крађом туђег рада, је јадно, самопонижавајуће. Познате су ми пословне везе уредника и власника "Србин.инфо" Дејана Златановића са Русима, и да тако жарко жели да их прошири да оснива и нове сајтове и њихово уређивање поверава 19-годишњацима (који "нису баш за школу", како ми сам дечко рече) - што је и била кап која је прелила чашу па сам сарадњу раскинуо - али умиљавати се Русима тако што ћеш се послужити чак и крађом, да објавиш, да поновим - бестидно несамокритички текст - не чини никоме добро, понајмање српским медијима чија уређивачка политика подразумева да се Србија и Русија морају држати заједно, али узајамно се поштујући, без обзира на снагу и величину.

А када се Србија и Срби изједначавају са намесничком владом ту нема ни истине, а камоли поштовања.

Што је јасно да не може бити јасније. Осим уредничком бићу чије се уредниковање огледа у "појачавању" наслова и повременом објављивању текстова за које тражи помоћ сарадника, јер не уме да се избори са српском граматиком и правописом, па се тако догађа да текст написан у првом лицу једнине потписују два аутора: СРБИН ИНФО У РУСИЈИ: Колико се Москва разликује од Београда (ФОТО) | СРБИН.ИНФО

Уредници као Д.З. изгледа да не разумеју да промовишући крађу и податност секу грану на којој седе, да лоповлуком одбијају поштене и стручне сараднике - који се, истина, и не упињу да сарађују са српским "патриотским" медијима - и, што је њима много важније, покровитељство оних који, доказано, слугерањство не подносе.

У прилогу су снимци читавих страница оба споменута примера продукције "Србин инфо":


1. Србија издаје Русију и иде у Европску унију! | СРБИН.ИНФО
 

2. СРБИН ИНФО У РУСИЈИ: Колико се Москва разликује од Београда (ФОТО) | СРБИН.ИНФО



Александар Јовановић / Ћирилизовано

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!