Хезболах: Јевреји су измислили Холивуд да би завладали светом


Јевреји користе вештине и суперхероје да овладају светском културом путем масовних медија, каже се у тв извештају, и ламентује да „ми не знамо како то да урадимо“.

Фото: Хенри Кавил глуми Супермена у „Човеку од челика“ ( photo credit: AP/Warner Bros. Pictures, Clay Enos, File)

Амерички Јевреји су измислили филмове, од „Супермена“ до „Шиндлерове листа“, с циљем да овладају светом – према ономе што је емитовано у емисији Хезболахове Ал Манар ТВ. Хезболах би желео да уради исту ствар, али не зна како, вајка се у извештају.
Према њему, Јевреји су се „осећали одбаченим од правог америчког друштва“, па су „покушали да му ставове промене измишљањем биоскопских ликова који би послужили као узор“.

Док су неки од ликова отворено Јевреји, остали су скривени као суперхероји и други класични холивудски протагонисти, камуфлирајући покушај Јевреја да овладају америчком и глобалном културом.

„Тако је све почело„, рекла је наратор емисије. „Сви су хтели да буду налик Супермену, хероју из свемира који није могао да се уклопи у друштво као Супермен, па је измислио лик прикладнији америчком друштву – туњавог наочарца Кларка Кента.“

У емисији је цитиран „експерт“ описан као „универзитетски професор“ и „међународни фотограф“, Фарук Маџиди, који је рекао: “ Ако некога такнете у срце, резултат је краткотрајан, ако некоме утичете на мозак, резултат је дуготрајан.“

Маџиди је мислио на оно што је у емисији описано као покушај Јевреја да користе ликове хероја за генерисање утицаја.

„Покушавају да вас увере да је оно што мислите ваше мишљење, да сте га ви створили„, рекао је Маџиди.

Наратор је онда објаснила да је Супермена измислио Џое Шустер, Јеврејин, да се „позабави“ са сваким ко оспорава јеврејски поглед на свет.

„Холивуд је јеврејски изум. Променио је поглед Американаца на Америку, креирао снове, радије него стварност. Успели су да Американци живе снове одвојене од реалности„, рекао је наратор.

„Несумњиво, циљ је био да се овлада највећом светском суперсилом, да се контролишу сви аспекти њеног свакодневног живота и да се Америка упрегне у службу јеврејских циљева широм света.“

“ Оно што је најопасније јесте веровати њиховој култури“, додао је Маџиди.

Он је упозорио да најопаснији аспект јеврејског утицаја на глобалну културу преко Холивуда нису филмови са јеврејским ликовима и темама, већ филмови који субверзивно промовишу јеврејску културу.

„Оно што нас погађа, што нас упропашћује, што упропаштава нашу културу, јесте пенетрација њихове културе путем масовних медија, преко њихових филмова, преко ове телевизије„, рекао је Маџиди.

Позивајући гледаоце “ да се боре против онога што они желе да ураде“, Маџиди је додао: „Ово је њихова земља, ово је њихова култура, и они желе да освоје цео свет, као што и ми желимо. Али они знају како се то ради, ми не знамо.“

Он је додао да су Јевреји, за разлику од Хезболаха, имали технологију, опрему, вештину, специјалисте и филмске професионалце да остваре свој план глобалне доминације.

Емисија се посебно осврнула на „Шиндлерову листу“, као и на немачко-јеврејског пионира филма Карла Лемлеа, који је био покровитељ одласку хиљада Јевреја из нацистичке Немачке у САД, спасавајући их, како је наратор то назвала, „такозваног Холокауста“.

Наратор је приметила да је Лемле, који је рекао да је емигрирао из Немачке „због свог Јеврејства“, основао Универзал студио.

„Лемле је „радио на томе да Холивуд буде само у јеврејским рукама„, наставила је наратор, додајући да „тај утицај траје до данас“.

Док је говорила, слике религиозних Јевреја, синагога и свитака Торе су приказиване у позадини.


Аутор: Јифа Јаков
Извор: timesofisrael
Превео: Александар Јовановић
Пренето са:Магацин
Покровитељ преводилачке делатности блога "Ћирилизовано": Јелички дукат
  

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!