Пауза

На овом блогу добијате прве вести из Новорусије и из најпоузданијих извора  (плус...). У наредних 24 сата их неће бити. Замолићу вас да пратите Србин.инфо, тамо ће бити шта да прочитате.

Без извињења. Да ли сте допринели преводом бар једне вести?

Нисте.

Интернет је вишесмерна комуникација, ко хоће само да прима и буде "публика" нека користи ТВ и "Вести".

А ако сте само потрошач (вести), за овде нисте.

Урадите нешто сами.

Без икаквог поштовања према "публици" и "читалачом телу" (без главе), а све за људе који узимају,  али дају што знају и мисле,

Александар Јовановић

Предлог:Тама у Тамничу (Неготин):

Без сличица


Ћирилизовано: Упознајте Србију. Стварно не знам ко ово пише, ко уређује сајт Макроекономија, али је бољи од аутобуса. Има љубави и тврдих, глупавих чињеница и економије. Досадно? Неко је рекао "глупо као чињеница", али нас исмевајући како окрећемо главу... Ма ту је и лепота, погледајте сајт, ко још пише о селима... ако се не стидите одакле сте.

Тама у Тамничу (Неготин)

Negotinska Krajina i Ključ, Kosta Jovanović, Naselja i poreklo stanovništva knjiga 29, 1940 god. Reprint Službeni Glasnik i SANU

Тамнички хатар већином је у јужном делу простране, терцијарне заравни, коју на западу од површи одвајају Сиколска Река, Кленовачки и Бруснички Поток, а малим делом је у равници поред Тимока. Куће су у присоју, на странама Тамничког Потока, који силази са заравни и утиче у Тимок; многе су у пољу и нису плављене, јер поток има дубоко корито толико да га вода не испуњава ни приликом највећег надоласка.

Село узима воду из бунара, а у синору су слаби извори. Зиратна земља је најбоља у равници, а шума је на заравни…

Село је збијеног типа; куће су размакнуте по 10-40м, а ретко по 50м. Подељено је у Горњи, Средњи и Доњи Крај и на махале: Петровићеву, Богданићеву, Јанчићеву, Симонићеву, Ђуричићеву, Брдарску, Ајдучићеву и Утманску. У махалама има по неколико родова са измешаним кућама. Приликом испитивања било је 34 рода са 294 куће.