четвртак, 01. октобар 2015.

Министар одбране САД: Русија неће спречити америчку коалицију да победи Исламску државу (ВИДЕО)

DoD News:

"Државни секретар за одбрану Еш Картер је у Пентагону брифовао извештаче недавним војним дејствима Русије у Сирији и могућим последицама на операције САД против Исламске државе. Секретар Картер је рекао да ће коалицаја коју предводе САД наставити с ваздушним нападима у Ираку и Сирији, у настојању да коначно победи Исламску државу."Ћирилизовано: "Али ми смо се први сетили" - само што не зацмиздре. Али опасно је и Обами неће бити лако, против себе има "ционистички ентитет" и глобални ционизам, политичаре које ови практично постављају на власт (и то не само америчке), војно-индустријски комплекс, на неког се мора свалити кривица због колапса америчке привреде... У праву је Едвард Лозански када - преко Русија инсајдера! - упозорава: "Одајмо бар мало признања Обами" / Give at Least Some Credit to Obama

Примитивна антируска пропаганда портала "Економске вести" и "Васељенска ТВ"

Александар Јовановић / Ћирилизовано: Зависници од интернета, они који прате и заиста српске и оне "српске" портале, вероватно познају портал Васељенска ТВ, можда и Ekonomske Vesti (није грешка, такав им је назив). О латиничарима не знам ништа, али сам са Васељенском једно време сарађивао, од пре четири године више не. Зашто? Небитно, а и не би било пристојно да, у оквиру овога што следи, иде и "ево мој случај". Само да се зна да не могу бити потпуно објективан (ни) када је у птању још једна, сматрам, медијска лажа и паралажа.

Дакле, Васељенска ТВ је данас пренела "вест", фалсификаторско-пропагандистички рад извесног Луке Матића, трудбеника Економских вести. Погледајте шта у њему пише, а затим скокните на линк на чланак РТ-а понуђен као Матићев извор, затим упоредите, и видећете да је медијска олош чињенице о сарадњи привреда Русије и Запада (упркос санкцијама) "надоградила" сопственом "Након слома руске привреде" лажју и антируском поруком, јасном већ и из наслова.

Зашто је Васељенска ТВ објавила овако прозирну и примитивну лаж? Не знам. Али основано сумњам да није у питању зла намера, да ће пре бити да је глупост још једном показала своју непобедиву, васељенску природу. Какогод, производ је јадна, неука антируска пропаганда.

У прилогу су снимци целих страница са оба овдашња портала. Линк на вест РТ-а имате као "жив", мада га Васељенска таквим није дала. Исто важи и за изворни бљак Луке Матића.

Руска радна снага јефтинија од румунске и кинеске

(фото: Алексеј Куденко/РИА Новости)

Москва – Након слома руске привреде због санкција, дошло је време за опоравак. Све више америчких и европских компанија одлучује да се започне неку врсту посла у Русији. Последњи међу њима је амерички Форд, који ће у Калињинграду састављати камионете и механизацију за асфалтирање.