Говор тела: Лавров, Кери и Викторија Нуланд у Цириху (ВИДЕО)


Сергеј Лавров и Џон Кери су се у среду састали у Цириху, да још једном, по ко зна који пут, разговарају о сиријској кризи. И, као што се могло очекивати, нису донели никакве значајне одлуке.

Али чињеница да је до сусрета уопште дошло указује на благо отопљавање у односима Вшингтона и Москве. А од онога што је речено, важнија су дела и поступци.

Говор тела и симболика нису небитни у дипломатији. Ако се шеф државе  на пријему дуже задржи у разговору са једним него са другим амбасадором, то је сигуран знак наклоности према његовој земљи.

У том смислу, много говори и почетак разговора у Цириху. Лавров је топло поздравио Керија, ћаскао с њим, док се са Викторијом Нуланд само овлаш руковао и не погледавши је.

Господин Лавров је тиме послао поруку да Русија поздравља разуман и отворен разговор о светским проблемима - какав демонстрира (мада не најбоље) господин Кери - и да не одобрава преваре и субверзивна дела у постизању геополитичких циљева, савршено оличених у госпођи Нуланд.

Викторија Нуланд је била коловођа украјинских "мирних протеста" 2014. године, крвавог пуча у коме је збачен демократски изабран председник и створена нова Украјина - амерички вазал и привредна колонија Европске уније,  "демократска" Украјина грађанског рата, анархије и све ближег потпуног економског слома.

Викторија Нуланд је руку крвавих до лаката. А Лавров чист човек.


Напомена преводиоца: Занимљиво како је извор којег аутор (повезницом) наводи у првом пасусу илустровао свој чланак:

Извор: Kerry, Lavrov try to settle differences over Syrian talks - Yahoo News

Добија се потпуно супротан утисак о "топлом поздраву", зар не?

Овдашње намесничке власти се играју ватром када укидају ауторска права фотографима. Што је, нек опросте медијска браћа - добро. Можете мислити на шта ће од сада личити Александар Вучић-Бабић, на пример, коме је ПР све.

Користан линк: Ћирилизовано: Викторија Нуланд (14)

Аутор: Рики Твисдејл
Извор: Russia Insider
Превод: Ћирилизовано
Покровитељ преводилачке делатности блога "Ћирилизовано": Јелички дукат

 

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!