Француска: Егзодус 10,000 милионера због напетих односа са муслиманима

У Француској расте напетост, нарочито у Паризу после низа терористичких напада исламиста 2015. године, што подстиче егзодус najбогатијих држављана Француске - каже се у новом извештају о мигрантским трендовима милионера и појединаца из светске мреже "високог друштва". У извештају се упозорава да ће и друге европске земље, укључујући Велику Британију, Белгију, Немачку и Шведску, "где почињу да се појављују верске тензије", такође задесити сличан тренд.

Што се тиче "Брексит"- а (изласка Велике Британије из ЕУ - прим. прев.), извјештај наговештава да би милионери остали у Великој Британији чак и ако ова напусти блок са заједничком валутом.

Извештај је сачинила New World Wealth, агенција која пружа извештаје о сектору глобалног богатства. Заснован је на подацима прикупљеним из: статистике сваке земље о програму давања виза страним инвеститорима; годишњих интервјуа са око 800 појединаца из светске мреже супербогатих; разговора са посредницима као што су стручњаци за селидбе и стицање другог држављанства (second citizenship platforms), и управници добара и агенти за некретнине; података из имовинских регистара сваке земље; медија, праћењем кретања милионера. 

Одлив милионера

Према извештају "Миграција милионера у 2015. години", Француска је на врху листе земаља са највећим одливом милионера, јер их је изгубила 10,000, то јест 3% своје "милионерске популације". Париз је на првом месту градова које милионери напуштају: 6% париске популације од 6000 милионера се у 2015. години преселило у Велику Британију, САД, Канаду, Аустралију и Израел.

"Велики одлив милионера из Француске је итекако приметан - Француска је под великим утицајем пораста верских напетости између хришћана и муслимана, нарочито у урбаним срединама. Очекујемо да ће се миграција милионера из Француске убрзати током наредне деценије, како ове тензије буду ескалирале" - упозорава извештај.

По одливу милионера, Кина је на другом месту, следе Италија, Индија, Грчка, Руска Федерација и Шпанија (по опадајућем редоследу). 

Прилив милионера

Што се тиче прилива, Аустралија је у 2015. години била омиљена дестинација, са максималним приливом од укупно 8,000 нових милионера. САД су на другом месту са 7,000 новопридошлих богаташа, следе Канада, Израел, УАЕ и Нови Зеланд.

Аустралијски градови Сиднеј, Мелбурн и Перт су 2015. имали значајан милионерски прилив, углавном из Кине, Европе, Велике Британије, САД и Јужне Африке, с тим да се Сиднеј највише обогатио, за 4,000 нових милонера или још 4% на своју постојећу милионерску популацију. Мелбурн је стекао 3,000, а Перт 1,000 милионера. Међу светским градовима који су имали највише користи од милионерске миграције су Тел Авив, Дубаи, Сан Франциско, Ванкувер и Сијетл. 

Утицај "Брексит"- а на милионерску миграцију

Истраживање New Wealth World-а је показало да излазак Велике Британије из Европске уније неће довести до одлива милионера. Они ће остати у земљи јер би "Брексит" резултирао поновним увођењем двогодишњих радних виза за држављане Канаде, Аустралије и Новог Зеланда, стављањем САД на ту листу, и јачањем савеза и веза са земљама као што су Аустралија, САД, Канада, Нови Зеланд, Индија и Кина, а слабљењем савезништва са ЕУ, Турском и земљама Блиског истока.

Извештај наглашава тренд да многи богаташи рођени у Великој Британији своја седишта премештају у друге земље енглеског говорног подручја: Аустралију, САД, Канаду и Нови Зеланд. "То и убудуће може бити тренд, јер је више богаташа пореклом из Велике Британије рекло да их брину промене какве су задесиле Лондон и читаву Велику Британију у протеклој деценији. Изгледа да им је Аустралија омиљена дестинација."

Лондон је у 2015. години добио 3,000, али је истовремено из њега отишло 2,500 милионера, који су се преселили у мање градове у Енглеској, или отишли у друге земље енглеског говорног подручја.


Повезано:

што не треба посебно објашњавати - Порука Париза, Брисела и укупне хаотизације Европе - ваш новац је безбедан једино у Сједињеним Америчким Државама;

и, јер је и Тел Авив, приметили сте, добио нове милионере и новца да помогну изабраном народу у предстојећем глобалном економском слому - Дајана Џонстон: Aнтисемитизам је животна потреба Израела (или актуелна реприза) - (ажурирано)

Аутор: Ананја Рој
Извор: France: Exodus of 10,000 millionaires amid rising Muslim tensions
Превео и приредио: Александар Јовановић / Ћирилизовано


Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!