Натоизација Србије: Министарство одбране потписало Меморандум о сарадњи са компанијом "Ербас"

Извор за фотографију:| Министарство одбране Републике Србије

Како је саопштено из Министарства одбране данас је са компанијом "Ербас" (Airbus) потписан Меморандум о сарадњи.

Министар одбране Зоран Ђорђевић и представник "Ербаса" Марко Миклис потписали су, како се наводи, Меморандум о разумевању високог нивоа“ између Владе Србије и "Ербаса".

Овај Меморандум представља усаглашени исказ заједничких намера о успостављању сарадње у областима опремања Ратног Ваздухопловства и Противваздухопловне одбране Војске Србије и унапређења капацитета српске ваздухопловне индустрије. – стоји у саопштењу Министарства одбране. 

Церемонији потписивања су, поред представника Министарства одбране, Војске Србије и компаније "Ербас груп", присуствовали и представници Министарства привреде и финансија као и амбасадори Немачке, Француске и Шпаније.

Како је "Танго сикс" већ писао, "Ербас" је веома заинтересован за војну сарадњу са Србијом, у протекле две године та сарадња је више пута најављивана а у оквиру тога спомињана је могућа набавка лаких вишенаменских хеликоптера Х145М, тактичких транспортних авиона Ц295, модернизација школско-борбеног авиона Г-4 и куповина ракетних система за противваздухопловну одбрану.


Аутор: Живојин Банковић
Извор:  Ministarstvo odbrane potpisalo Memorandum o saradnji sa kompanijom Airbus | Tango Six

1 коментар:

Пишите српски, ћирилицом!