Александар Јовановић: Не било вам тешко...погледајте и ви "Да ли САД припремају 'фолс флег' бомбардовање у Сирији?"

Moon of Alabama

Као и прошли пут, да бих га истакао, предлажем само један чланак:

Да ли САД припремају 'фолс флег' бомбардовање у Сирији? / M of A - Syria - Is The U.S. Preparing A "False Flag" Bombing?


Анонимни, али један од најпроницљивијих коментатора на слободном делу интернета, оснивач сајта Moon of Alabama је безброј пута разоткрио преваре америчке куге и њених плаћених терориста, било оних са оружјем, било са тастатуром и камером, а овај пут упозорава на могући сиријски Глајвиц, нешто што може повући обарач Трећег светског рата.

Да ли Американци сада фарбају сопствене авионе у боје авиона руске авијације са неком другом намером осим уобичајене, да се пилоти вежају у што реалнијим условима? 


Наравно, одговор у овом тренутку не може бити дефинитиван, али контекст...је захтеван и за читање и за разматрање. Уосталом, "Мун оф Алабама" и није сајт типа оних на чији ће прилог од два-три пасуса са простопроширеним реченицама да се баци поглед и - знам све. Можда је захтевност и разлог зашто су преводи с "Мун оф Алабама" чак и на овом блогу (иако сам преводио махом једноставније прилоге) међу најмање читанима. Не знам. Али, разумећете, не бих да (опет) потрошим три-четири сајта живота на нешто што је мени већ познато а што ће отворити, питање да ли и прочитати, тек 30-40 посетилаца "Ћирилизовано". За њих ће, верујем, бити довољна и ова препорука.


Александар Јовановић / Ћирилизовано

1 коментар:

Пишите српски, ћирилицом!