Интерфакс-Украјина: Два бивша украјинска војника која су ступила у руску војску ухапшена на граници с Кримом


Двојица дезертера што су 2014. године прешли у руску војску ухапшени су на кримској граници - саопштила је Служба безбедности Украјине (СБУ).

"То су двојица бивших војника Оружаних снага Украјине, који су 2014. године погазили заклетву и ступили у руску војску" - рекао је за "Интерфакс" представник СБУ у понедељак увече, коментаришући саопштење руског министарства спољних послова, да су "украјинске специјалне службе ухапсиле два припадника Оружаних снага Руске Федерације и одвели их с Крима".

"Они су ухапшени по преласку границе на Чонгару (Чонгарско полуострво - прим. прев.)", рекао је представник СБУ, додајући да је против ухапшених поведена кривична истрага због сумње да су, по Кривичном закону Украјине, починили дела дезертерства и велеиздаје.

Министраство одбране Руске федерације је "Инерфаксу" раније саопштило да су украјинске специјалне службе незаконито ухапсиле и одвеле с Крима двојицу руских војника.


Александар Јовановић / Ћирилизовано:

Још једном ћу, као и у претходном прилогу,  предложити да обратите пажњу на  јучерашњу вест да "Обама жели Украјински споразум..." - Obama Wants Ukraine Deal, 'Not Optimistic' Over Syria.

Мислим да се ту крије одговор чему још један злочин и провоцирање Русије укро-усташког режима.

А детаљ, како је СБУ намамила војнике, имате у Сарадници СБУ на превару отели руске војнике | Руска реч

Извор: Two ex-Ukrainian soldiers who joined Russian army detained on border with Crimea
Превео и приредио: Александар Јовановић / Ћирилизовано, на

Antergos | Your Linux. Always Fresh. Never Frozen.

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!