Сиријска арапска новинска агенција: Израел ракетирао околину дамаског аеродрома Мезех (и коментар)


Дамаск, САНА - Израелски непријатељ је у 3:00 часова у среду са окупиране територије западно од Тал Абу ал-Нада (брдо) са више ракета земља-земља напао околину аеродрома Мезех западно од Дамаска, сазнајемо из војног извора.

Извор је Сиријској арапској новинској агенцији пренео да је израелски напад изазвао пожар на погођеној локацији, али да нема људских жртава.

Извор је нагласио да је напад један од "очајничких покушаја" израелског непријатеља да подржи терористичке групе и подигне њихов нарушени морал, али да ће то Сиријску арапску војску учинити "још одлучнијом да одсече руке терористичким агентима ционистичког ентитета, који ће у потпуности бити одговоран за реперкусије и последице ових злочиначких напада".

Седам дана пре данашњег напада, авијација израелске војске је из либанског ваздушног простора испалила две ракете на западно дамаско предграђе Ал Сабуру, покушавајући да скрене пажњу са успеха које је Сиријска арапска војска остварила у борби против терористичких организација.
Syrian Arab News Agency – S A N A

Препорука (накнадно убачено, у 18:45): Israel trying to prevent smuggling of WMD to Hizballah: defense minister

Александар Јовановић / Ћирилизовано:

У српским медијима, чак и онима који су се ужасавали над санкцијама које је Србија увела Сирији, нећете наћи вести Сиријске арапске новинске агенције, а још мање оне, свеједно из ког извора, које се односе на злочине "ционистичког ентитета", стварног покретача сиријске трагедије.

Стога "Ћирилизовано" покушава да вам омогући (и) увид у то како сам починилац гледа на своја недела. На пример, а у вези претпоследња два израелска напада на Сирију:

- Дебкафајл: Ракетирана три положаја Хезболаха у близини Дамаска

- "Дебкафајл" о стварној позадини и могућим последицама најновијег израелског ваздушног напада на Сирију

Међутим, потписник ових редова за најдрагоценији извор о Сирији сматра веб-сајт "Мун оф Алабама", поготово када се ради о демаскирању пропагандистичких "напора" западних преститутки. Истина, и на страницама РТ-а, "Спутњика" и у анализама Пепеа Ескобара има доста тога, али...Јуче анонимни "Месец Алабаме" први пут изађе у јавност са (документованим) чињеницама како га поткрадају...M of A - Russia Today Plagiarizes Moon of Alabama - Which Is The "Russian Propaganda Outlet"? .

Ко то и зашто каља руске медије - изнутра? Одговор не знам, али ми једна реченица из оптужбе Месеца Алабаме - она у којој каже да је Путинова Русија "превише капиталистичка и да је неопоходно да се што пре врати на више социјалистичке позиције" - и либералистичка идејна основа нове Концепције спољне политике Руске Федерације (о којој имате овде), а да не спомињем лична и српска искуства, указују на могући одговор.
Односно, на ново питање: да ли су озлоглашене пета и шеста колона заиста издајници или задртији и више прозападни либерали, либерали од којих је сачињена и, по природи ствари а не по опредељењу, "рускија" врхушка (политичка, привредна, медијска, културна...)?


Аутори: Р. Милхем и Х. Саид
Извор: Israeli missiles hit near al-Mezzeh Airport in Damascus – Syrian Arab News Agency
Превео и приредио: Александар Јовановић / Ћирилизовано, на
BunsenLabs Linux

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!