понедељак, 01. фебруар 2016.

Пилуле марихуане убијају, али...

На сајту Радио Требиња прочитах Од марта у хрватским апотекама продаја канабиса. Иако је и ТАНЈУГ објавио Jедан клинички мртав, петоро у болници после тестирања лека, не треба сумњати да ће путем "еуропског сусједа" кренути и ово мало Србије, па зато нека буде и једног упозорења у виду превода, мада је тога било и раније: Зашто и чему сва та прича о легализацији марихуане? Због Монсанта, Сороша…

 


Настојања великих фармацетских компанија да се канабис синтетизује у вештачки облик пилуле, не само да нису успешна него и убијају људе.

Медицинска истраживања показују да наша тела могу да на природан начин синтетизују ендоканабиноиде, хемијска једињења која активирају исте рецепторе као и делта-9-тетрахидроканабинол (THC), активна компонента марихуане.

Велике фармацеутске компаније су покушале да ову природну биљку патентирају преко хемијске алтернативе - пилула, да би на тржишту побрале профит.

Доступен Сербиан 2016 KDE


Доступна для загрузки новая версия операционной системы “Сербиан GNU/Linux 2016”, с графической средой KDE. Графический дизайн нового издания посвящен древним рукописям и началу печатного дела в Сербии. “Сербиан” приспособлен к использованию кириллицы, также в параметрах системы можно выбрать и латиницу или “иекавицу”. В качестве основы для дистрибутива использован Debian (Jessie) в своей актуальной версии с графической средой KDE. Наряду с официальными хранилищами Debian, в качестве источника программного обеспечения использованы репозитории Mozilla и Deb-multimedia, а также несколько независимых пакетов.

Крфско друштво грчко српског пријатељства

 
Јануар је месец српског страдања у Првом рату, који је сав такав био. После ултиматума Светог Цара Николаја "савезници" - лађа Француска дошли су на албанске обале. 
 
У повлачењу преко Албаније страдало је скоро 250 000 војника и цивила. Мало људи зна да је више људи умрло на албанској обали чекајући ту фамозну француску лађу него на самом Крфу и Виду.

Крфско друштво грчко српског пријатељства под командом резервног капетана Жељка Поповића, потрудило се као и сваке године да ода почаст нашим дедовима.

Погледајте.