Пол Крејг Робертс: Вашингон би да обмане Русију

Амерички државни секретар Рекс Тилерсон (Фотографија Џоа Скипера и Ројтерса преузета из Syrian people should decide Assad’s fate, Tillerson tells US media — RT America)

РТ је пренео изјаву државног секретара САД Рекса Тилерсона дату у програму Си-Би-Еса, која је одступање од онога што је раније причао против Русије и Сирије, а преститутке здушно преносиле.

Судећи по ономе што пише РТ, Тилерсон је рекао да Вашингтон планира да победи Исламску државу, а не да обори сиријски режим. На сиријском народу је - рече Тилерсон - да изабере свог председника. На Си-Би-Есу још каза: "На примеру Либије смо видели како изгледа насилна промена режима, и какав хаос то изазива и тера у беду сопствени народ." На Еј-Би-Сију је мало појачао: "Мислим да морамо научити лекције из прошлости...Сваки пут када се ради по старом, са насилном променом режима поврх свега, веома је тешко створити услове за дугорочну стабилност."

Ако је извештај РТ-а тачан, онда би ово могла бити добра вест. Ако Вашингтон не обмањује пред Тилерсонову посету Москви, чија је сврха да руско руководство уведе у орбиту Вашингтона и да се сложи са замењивањем Асада америчким вазалом.

Било би добро да руско руководство има на уму и једну другу Тилерсонову изјаву, по којој порука коју су САД послале криминалним и ничим изазваним нападом на Сирију гласи "да кршење међународних норми...неће више бити толерисано".

А ко то крши "међународне норме"? Нико други до Вашингтон (и Израел). У модерној историји нема већег прекршиоца међународних норми од Вашингтона. Вашингтон је напао Авганистан, Ирак, Сирију, организовао разарање Либије и Сомалије, бомбардује по Пакистану и Јемену, да не спомињемо да је оркестрирао пуч против демократски изабране владе у Украјини.

Једино Вашингтон има тако дебео криминални досије. Можемо му придодати и Хондурас, Бразил и Аргентину, и злочиначке радове у току у Венецуели, Еквадору и Боливији.

Наседне ли на обману Вашингтона, Русија ће бити уништена.


Накнадна напомена преводиоца: Видим да су и Путин и Тилерсон отказали међусобни сусрет у Москви. Али питање је ко се "први сетио":

- Putin CANCELS Monday Meeting with Tillerson

The meeting with Russian President Vladimir Putin disappeared from the schedule of US Secretary of State Rex Tillerson - Tillerson canceled meeting with Putin, - journalist - 112.international

Погађате ко ће бити гласнији.


Претходно од истог аутора: Пол Крејг Робертс: Трампс се предао. Хоће ли и Путин?

Аутор: Пол Крејг Робертс
Извор: Washington’s Deception Is Aimed at Russia - PaulCraigRoberts.org
Превод: Александар Јовановић / Ћирилизовано, на MX Linux

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!