Контравести: Поводом "Путин: Јевреји јачају међуетнички мир у Русији"

Путин: Јевреји јачају међуетнички мир у Русији - Руски председник Владимир Путин честитао је руским Јеврејима Пасху и истакао да јеврејска заједница води велику добротворну и образовну делатност, да даје значајан допринос јачању међуетничког и међурелигијског мира у земљи, саопштила је прес-службе руског председника...


Гилад Ацмон, баш на Пасху: Јехова, бог оружја за масовно уништење

Нема их много што знају да је зли геније који је у наш свет увео оружје за масовно уништење био Јеврејин, немачки хемичар Фриц Хабер. Због свог учинка у служби немачког министарства одбране у Првом светском рату, Хабер се сматра "оцем хемијског рата". Хабер је био пионир у претварању хлора и других гасова у оружје. Умро је 1934. године на путу за Палестину. Хтео је да учини алију, да се "успне" на Земљу Израела.

Један други Јеврејин, али "пацифиста", Алберт Ајнштајн, је са колегом физичарем и саплемеником Јеврејином Леом Силардом покренуо пројекат "Менхетн" за стварање првог нуклеарног оружја. Ајнштајн је 1939. године предложио председнику Рузвелту да САД започну свој пројекат примене нуклеарне енергије. Треба ли рећи да је пројекат "Менхетн" био крцат научницима који су пореклом били немачки Јевреји? И да су, немачки приљежно, дан и ноћ радили на атомској бомби, надајући се потпуном уништењу немачке државе и њеног становништва (не само режима).

Само неколико година касније, 1950., Давид Бен Гурион и Шимон Перес су одлучили да и Блиски исток треба да се упозна са чарима оружја за масовно уништење. Покренули су израелскеи нуклеарни пројекат и основање Лабораторије за хемијски и биолошки рат Института за биолошка истраживања у Нес Циони.

Шта је то мотивисало јеврејске секуларне научне геније као што су Хабер, Ајнштајн, Силард, Опенхајмер и многи, многи други, да се не само ставе у службу зла, него и да сами измишљају и покрећу стварање најразорнијих геноцидних оружја од када је човечанства? И због чега су Бен Гурион и Перес довели читав Блиски исток у опасност од "оружја судњега дана" у оквиру "Самсонове опције".

Да нешто у јудаизму не тера на такву геноцидност и фатализам? Али сви наведени научници су били секуларни Јевреји - далеко од јудаизма и Талмуда - тако да је мало вероватно да је рабински јудаизам мотивисао Хабера и Ајнштајна. Нити је јеврејска вера узроковала да Бен Гурион и Перес покрену израелски нуклеарни пројекат.


Јехова - бог оружја за масовно уништење


Ако заиста желите да разумете могуће корене фасцинације оружјем за масовно уништење у јеврејској култури, право место је прича о Пасхи. Јеврејска Пасха (Седер вечеру), коју славе и секуларнихи ортодоксни Јевреји, дубоко задире у Причу о десет зала - десет несрећа што их је, према Књизи изласка, Јехова нанео невиним Египћанима, само да убеди њиховог краља, фараона, да пусти Израиље из ропства. Да тих десет пошасти нису заправо првобитни рат средствима за масовно уништење што га је изазвао Јехова лично?

И Бог прво претвори воду у крв (Излазак, 7: 14-24)

Ево шта рече БОГ: "По овоме ћете знати да сам ја Господ: Са овим што ми је у руци ћу ударити воду из Нила, и она ће се променити у крв. Рибе у Нилу ће помрети, а река толико смрдети да Египћани неће моћи да пију воду."

А онда Бог по јадним невиним Египћанима удари жабама (Излазак, 8:1-8:5)

И ево шта рече Јехова: "Пусти мој народ да оде, тако да могу да ме обожавају. Одбијеш ли да их пустиш, преплавићу ти земљу жабама. Нил ће их бити препун. Жабе ће ући у твоју палату, твоју спаваћу собу и у твој кревет, у куће твојих службеника и твојих људи, и у твоје пећи за хлеб и твоје наћве. Жабе ће кренути на тебе и народ ти, и све твоје слуге."

Трећи Божански биолошки напад изведен је вашкама: "И рече Бог...Замахнућу штапом и ударити по прашини, да се претвори у вашке по свој земљи египатској."

Четврти напад је изведен зверињем, да напада људе и стоку.

У Петом Божанском нападу оружјем за масовно уништење сва египатска стока задоби пликове и чиреве. Средство? Рана верзија бојног отрова пликавца, вероватно.

Али египатски режим је био тврдоглав. Кад ништа од горе наведеног не упали, Бог прибеже климатским променама.

У Седмом, посла олује праћене градом.

А онда и скакавце, па и кад та пошаст не би довољна, Бог Египту на три дана искључи струју да завлада мрак.

А онда је Јеврејски Бог начисто изгубио стрпљење и почео да убија сваког сина првенца у краљевству.

Дакле, Јехова није баш питом бог. У ствари, Јеврејски Бог не би имао никакве шансе да се жив врати из Хага - не би успео да га спасе ни сам Ален Дершовиц.

А рекосмо већ, Пасху и Десет египатских зала слави већина Јевреја, и то не само верујућих. Јевреји на Пасху гледају као на празник ослобођења, тако значајан да га радо славе и секуларни Јевреји. Иако се тим радосним празником прославља победа у непоштедном рату против невиног цивилног становништва.

Из приче о Пасхи проистиче не једно важно етичко и теолошко питање. Ако је свемоћни Јеврејски Бог заиста свемоћан, зашто напросто није учинио да се фараон смилује на Јевреје? Зашто није казнио само фараона? Зашто је Јеврејски Бог радије кренуо у ратну авантуру и побио толико невиних Египћана?

Старозаветни Бог нас оставља без одговора и на нека филозофска питања. Ако су стари Израелци ти који су измислили оваквог Бога, Бога који их одабра, зашто га не учинише бар мало добродушнијим? Зашто је морао да буде тако осветољубив, чак и геноцидан?

Ајнштајн, Опенхајмер, Фриц Хабер, Бен Гурион и Шимон Перес су били секуларни Јевреји. Нису следили Талмуд нити празновали Сабат, али су, као сам старозаветни Бог, вероватно веровали да је масовно уништење напросто кошер напредак.


Претходно од истог аутора: Гилад Ацмон: "Алијел - Јевреји ће увек опстати", нехотично образовни видео на тему јеврејске трибалне ароганције

Аутор: Гилад Ацмон
Превео и приредио: Александар Јовановић / Ћирилизовано, на BunsenLabs Linux

1 коментар:

  1. Нешто ми се све више мучи ,чак ми се повраћа!!!

    ОдговориИзбриши

Пишите српски, ћирилицом!