Пингвиниста изгубио вољу за животом током инсталирања Џенту Линукса

Извор за илустрацију: Gentoo Artwork – Gentoo Linux

Један човек је завршио у болници, и породицу довео до лудила, после пренапорног инсталирања оперативног система Џенту Линукс (Gentoo Linux). Пингвиниста стар 32 године је хоспитализован пре седам дана, и сада је у стабилном иако критичном стању, пре свега зато што је изгубио вољу за животом.

Наши извори из Сиднеја кажу да је њихов суграђанин почео с инсталирањем Џентуа прошлог четвртка касно увече и да је то био његов "први озбиљан покушај" да инсталира ОС за који је познато да је крајње "тежак" и "временски захтеван".

Млађи брат жртве, Мет (24), пратио je шта ради старији пингвиниста, и каже да уопште није изненађен исходом: "Инсталирао га је данима и све што је успео да добије је основно ИксФЦЕ (XFCE) радно окружење и ИксТерм (XTerm) програм. А то је веома депресивно, рекао бих. Плус што је током инсталирања опсесивно буљио у све те линије кода које непрестано теку екраном током процеса компајлирања, јер није имао други компјутер, па je једино још могао да на мобилном телефону претражује 'Фејсбук' и сличне глупости. Е, то је већ било превише..."

Сиднејске власти су издале упозорење да се сличне несреће дешавају чешће него што се мисли. "Нажалост, нагледали смо се таквих ствари. Пре нека два месеца смо добили позив из куће једне индивидуе која се обрела у невољи када је у терминал свог Џентуа укуцала ‘emerge -uDU –with-bdeps=y @world’ наредбу. Апелујемо на све кориснике сличних система да пређу на неки трапавији и гломазнији дистро, иако имају брз ОС. Брине нас, веома нас брине, што би неко због Џентуа и сл. могао погинути" - изјавио је старији позорник Џон Бреди.

У међувремену, покренуто је више петиција у којима се позива на веће разумевање патњи и физичких и менталних повреда тврдокорних линуксаша. С друге стране, до закључења овог броја нисмо успели да од Linux From Scratch дистроа добијемо коментар, иако се уз тај пројекат везује пораст самоубистава и насиља изазваних стресом.

Sudo Satirical

Извор: Man Loses Will to Live During Gentoo Install
Превео и приредио: Александар Јовановић / Ћирилизовано, на MX Linux-у

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!