Пол Крејг Робертс: Пред 50-годишњицу израелског покоља америчких морнара

Paul Craig Roberts - Official Homepage

Када Вашингтон покреће своје освајачке ратове на Блиском истоку, то чини уз слоган "Подржите војску", не би ли ућуткао критичаре ратних злочина које ће починити.

Али како сам Вашингтон "подржава војску"? Вашингтон војску подржава тако што у дослуху са Израелом заташкава злочиначки израелски напад на УСС "Либерти".

Када сам истраживао и писао о израелском нападу на обавештајни брод Ратне морнарице САД УСС "Либерти" извршеном 8. јуна 1967. године, разговарао сам са многим преживелим члановима посаде и капетаном Вордом Бостоном. Капетан Бостон ми је рекао да је контра-адмирал Кид добио наређење од адмирала Мекејна, оца америчког сенатора Џона Мекејна, да заташка израелски напад - што је знала читава Ратна морнарица и свако у америчкој влади.

Прочитајте моје на овом веб-сајту и/или чланак Џефрија Ст. Клера, објављен данас у "Каунтер панчу", пошто се ближимо 50-годишњици некажњеног израелског ратног чина против Ратне морнарице САД, када се још једном треба подсетити чудесне, иако сирове, власти што је Израел има над "нашим" властима: Infamy at Sea: Israel’s Attack on the USS Liberty 50 Years Later

Идиоти стално говоре да је заташкавање немогуће јер "неко увек проговори". Али ево, заташкавање израелског чина војне агресије против Сједињених Америчких Држава још одолева иако о њему сви причају.
USS Liberty incident - Wikipedia

Напомена преводиоца: "Сви причају"? Неће бити. О корпоративним медијима да не говоримо, али се ни тзв. алтернативни медији баш не утркују у разоткривању израелских злочина. Разлог? Ционисти знају свој посао, контролишу и "медијску опозицију". Најпознатији пример је "Инфоворс" Алекса Џонса, али погледајте и друге најутицајније критичаре глобализма, да сад не набрајам, то је посебна тема. Овога пута се јављам да бих вас подсетио да обратите пажњу да ли ће и како руски и, преко њих, овдашњи умножи-налепи патриотски медији обележити годишњицу овог уџбеничког примера неуспешне операције "лажна застава".

Мислим да се нећете начитати.


Претходно од истог аутора: Пол Крејг Робертс: Шта Путин тражи у Версају?

Аутор: Пол Крејг Робертс
Извор: Israel’s Slaughter of US Sailors - PaulCraigRoberts.org
Превео и приредио: Александар Јовановић / Ћирилизовано, на Debian -- The Universal Operating System

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!