Пол Крејг Робертс: Стварно не видите да се спрема рат?

Владимир Путин са министром одбране Сергејом Шојгуом, главним командантом морнарице Владимиром Корољевим и командантом Западног војног округа Андрејем Картаполовим. Фотографија: АФП / Гети имиџис

Судећи по вестима британске штампе, руски председник Владимир Путин је руској индустрији наредио да се припреми за брзо пребацивање на ратну производњу: Vladimir Putin says all big Russian businesses should be ready for war production | The Independent

Јасно је да руско руководство не би објавило тако нешто да није убеђено у изгледност рата са Западом. У овим мојим чланцима одавно истичем да непријатељски поступци Вашингтона и европских му вазала према Русији воде у рат.

Није потребна нарочита памет па схватити да је америчком војно-безбедносном комплексу потребан уверљив непријатељ чије ће постојање оправдати огроман буџет за "одбрану", да полудели неоконзервативци могу да своју фантазмагорију у виду идеологије о америчкој светској хегемонији могу да претпоставе животу планете, и све што чине Хилари и Национални комитет Демократскестранке да пониште Трампову победу. Али тешко је разумети зашто европски политичари угрожавају своје државе зарад Вашингтона.

Што чине. На пример, премијер Велике Британије Тереза Меј је 13. новембра изјавила да Русија представља опасност за међународну безбедност и да се меша у европске изборе и хакује европске владе. За такве тврдње има доказа таман колико и у "Русијагејту". А опет, са оптужбама се наставља и све их је више. Сада Европска унија организује бивше провинције Совјетског Савеза - Белорусију, Молдавију, Украјину, Грузију, Јерменију и Азербејџан - у "Источно партнерство" са Европском унијом: British PM Makes It Clear: Eastern Partnership Is Created to Damage Russia

Другим речима, Запад отворено организује бивше совјетске републике против Русије, коју је премијер Меј прогласила "непријатељском државом". Русија зна да нема основа за оптужбе које се против ње износе и сматра их идентичним лажним оптужбама против Садама Хусеина, Гадафија и Асада - оправдавањем војних напада на Ирак, Либију и Сирију. И пошто су је најзад убедили да ће бити нападнута, Русија се припрема за рат.

Размислите о томе на тренутак. Свет хрли к Судњем дану само зато што је похлепном и корумпираном америчком војно-безбедносном комплексу потребан непријатељ да оправда огроман буџет, што Хилари и демократе не могу да прихвате политички пораз, и што неоконзервативци имају идеологију америчке надмоћности. Која је разлика између прокажене белачке надмоћности и америчке надмоћности коју је и сам Обама заговарао? Зашто је белачка супрематија ужас, а америчка супрематија Божји дар "изузетној" и "неопходној" држави?

Руско руковподство отворено изражава забринутост што се врше припреме за напад на Русију. Ја сам, јер је "промакло" Си-Ен-Ену, "Њујорк тајмсу" и "Вашингтон посту", не једном писао да је заменик команданта руске војне Оперативне команде јавно изнео забринутост због припрема Вашингтона да може да изведе изненадни нуклеарни напад на Русију. Председник Путин је недавно скренуо пажњу да Вашингтон прикупља ДНА Руса за потребе лабораторија за развој оружја Ратног ваздухопловства  САД, из чега се да закључити да се ради на специјалном антируском биолошком оружју. Мимо тога, Русија је безброј пута указивала да САД и НАТО отварају војне базе на њеним границама, без обзира на сва уверавања претходних америчких администрација да се тако нешто никад неће десити.

Морамо се запитати зашто главна тема јавних и политичких расправа није чињеница да је Вашингтон успео да увери нуклеарну и војну велесилу - Русију, да ће бити нападнута. него слушамо како фудбалери клече док се изводи национална химна, лажне вести о "Русијагејту", пуцњави у Лас Вегасу и тако даље.

Такође се морамо запитати до када ће нам Вашингтон још дозвољавати да преко Интернета преносимо праве уместо лажних вести које Вашингтон користи за контролу објашњења. Трудбеништво председника Федералне комисије за комуникацију да уништи неутралност мреже и друга настојања да се чињеничне вести дискредитују као руска пропаганда указују да је Вашингтон закључио да му је за рат против Русије потребан и рат против истине: The FCC’s Order Is Out: It Will End Net Neutrality and Break the Internet. We’ve Read It, and Here’s What You Need to Know | Global Research - Centre for Research on Globalization, као и Selected Articles: Good-bye to Net Neutrality? Act Now To Uphold “Digital Democracy” | Global Research - Centre for Research on Globalization

Вашингтон свој рат неће преживети. Али неће га преживети ни амерички народ ни Еврпљани.

Paul Craig Roberts - Official Homepage

Напомена преводиоца: Ово је мој стоти превод Робертса за "Ћирилизовано". Да частим лопуже којима су дедини чланци нарочито мили, обећавам да их овог пута нећу побројати на страници Плагирано и непотписано (2). Само напред.

Претходно од истог аутора: Пол Крејг Робертс: Систем долара као резервне светске валуте уништава сам Вашингтон

Аутор: Пол Крејг Робертс
Извор: Can’t You See War On The Horizon? -- Paul Craig Roberts - PaulCraigRoberts.org
Превод: Александар Јовановић / Ћирилизовано, на Debian -- The Universal Operating System

3 коментара:

  1. Велика Метла28. новембар 2017. 10:18

    Историја се понавља! То је познато многима,и то још одавно! Значи опет ће "вол-стрит"да прикупи ове како довршене тако и недовршене назови "нације"или "народе"за топовско месо,а све у покушају да се отму ресурси од Русије! И ако не буду успели шта их брига,тамо су гинули неки војници,за које их није брига ни мрву једну! И тако укруг до "судњега"дана! 6000 година људски род није успео да успостави какав-такав мир у свету,тако да уопште не верујем ни да ће сада успети!

    ОдговориИзбриши
  2. У том метежу и производњи свеопштег хаоса увек треба тражити банкарски траг односно траг изабраног народа са малим капицама. Надајмо се да всеколики русски народ и може и даље и више! Рус::Сур, Руси = Сури!

    ОдговориИзбриши

Пишите српски, ћирилицом!