Русија предложила четири "зоне за смањивање напетости" у Сирији


Артиљеријски положај Арапске војске Сирије у Идлибу (Фотографија: Иља Питалев / РИА "Новости"

Русија је предложила стварање четири зоне за смањивање напетости на територији Сирије, од: провинције Идлиб, територије северно од града Хомса, Источне Гуте и јужног дела земље - јавља извор РИА "Новости" из редова сиријске опозиције

"Дебкафајл" у медијској припреми још једног израелског напада на Сирију: "Сиријске, Хезболахове и проиранске јединице надиру ка израелској граници"

Ћирилизовано: Слично као што раде са "ракетама" испаљеним у израелску пустињу из Либана или Сирије - од којих нико никада није страдао, али служе као оправдање за нападе Израела на те две суверене земље - тако и ова нова "опасност" треба да убеди јавност да Израел напросто мора да реагује.

Ни речи да "комбиноване снаге" иду на главосече, а не Израел.

Преузето из Golan tension: Pro-Iran troops move on Quneitra

Сиријске, Хезболахове и проиранске јединице надиру ка израелској граници


Војни извори "Дебкафајла" јављају да комбиноване снаге сиријске војске, Хезболаха и проиранских шиита и у понедељак напредују ка граду Кунеитра, на Голану и у близини израелске границе.

Надиру из два правца:

Марко Јакшић о Вучићевом омиљеном опозиционару

Главни циљ председничког кандидата Демократске странке Србије Александра Поповића на изборима био је да прескочи 1%


Тај резултат доноси председничком кандидату зараду од неколико стотона хиљада евра. Ту лествицу прескочио је на доста сумњив начин, јер му је укупан салдо гласова био 1,04% гласова. Сви кажу да је овај изборни резултат достигнут захваљујући Вучићевим изборним манипулацијама.

Први коментар проф. др Миладина М. Шеварлића који ни из трећег покушаја није објављен на сајту "Блица" поводом чланка "Ovo su ljudi koji će odlučivati o GMO u Srbiji"



Изгледа да у Србији политичарима ништа није свето кад се ради о заштити националних интереса. Уместо да подстичу српску пољопривреду, за последњих 25 година су уништили 400.000 породичних пољопривредних домаћинстава, што представља 1.000 села са по 400 газдинстава српских домаћина. Не само да Вучић и Недимовић хоће мимо забране прописане Законом о ГМО да легализују промет здравствено небезбедних ГМО из иностранства и да странцима не продају већ предају српско тржиште хране, већ им ништа не значе ни једногласне одлуке свих одборника (без обзира на њихову припадност партијама, покретима, групама грађана) у 135 општина и градова или у 80% од укупно 169 општина и градова у Србији који су усвојили моју Декларацију и други текст Зелених Србије којима се забрањује увоз, узгој, прерада и промет ГМО и производа од ГМО! А то смо постигли једино ми у Србији - да легитимни државни органи - скупштине 135 општина и градова се једногласно изјасне против ГМО и производа од ГМО.