недеља, 30. април 2017.

Зашто Јевреји хоће бразилификацију САД

Илустрација преузета из Alternative Right: THE FUTURE OF THE WEST: WHITE REVOLUTION, BRAZILIFICATION, OR ARGENTINIZATION?

Зашто се Јевреји увек кандидују за државну функцију на листи демократа? Увек. Не могу да се сетим ни једног изузетка.

Не тврдим да Јевреји не поступају у свом интересу.

Али не верујем да би потпуно уништење беле расе и тупаво мулатско становништво већином сачињено од сиротиње свих раса (бразилску сиротињу чине углавном Индијанци и црнци, уз нешто местизоса и португалских породица које над њима владају) довело Јевреје у бољи положај.

субота, 29. април 2017.

Доктор Трамплав или како је Доналд научио да не брине и заволео да буде ционистичка марионета

Нападом на Сирију и измишљеним сукобом са Северном Корејом, Трамп је своје бираче зграбио за косу и вратио их назад тлачитељима, тј. еоконзервативцима и израелском режиму. У ствари, није адмирал Хари Б. Харис Јуниор први постулирао да"Северна Кореја представља највећу претњу глобалној безбедности", него израелски министар одбране Авигдор ЛиберманПрепоруке за 29. април 2017.

1.  Александар Апостоловски је редак звер у данашњем српском новинарству: уме да пише.

Како сам предвидео хаос у Македонији: Црне рупе на македонском Сунцу – СРБски ФБРепортер - Био је то фудбалски терен на ком су играли македонски против албанских клинаца. За мене је то било помало чудно, али ко ће са 13 или 14 година схватити зашто су тимови прављени по етничким поделама. Свакога лета сам долазио из Београда код ујака и браће у село Вруток, где је рођена моја мајка. Она је као девојчица отишла у Београд и упознала мог оца, негде на Лиону. Ујак је остао на имању, стотињак метара удаљеном од џамије...

петак, 28. април 2017.

И слиза се Трамп са америчком "дубоком државом"


Чик погодите ко је дана 24. априла 2017. "благовао" са председником Доналдом Трампом? Сенатор Џон Мекејн са супругом му Синди и сенатор Линдзи Грејем. Изгледа да су постигли споразум: САД ће и надаље штитити Европу и зато се уздржати од савеза с Русијом, али ће се истовремено повући са "ширег Блиског истока".

Да би се споразум оснажио, европска политика Вашингтона ће бити поверена неоконзервативцима.

Том Гофус, један од Мекејнових помоћника у Комитету за Оружане снага Сената, биће именован за заменика помоћника секретара одбране задуженог за Европу и НАТО. Гофус је официр Ратног ваздухопловства САД и већ је обављао сличну функцију код Хилари Клинтон и у Националном савету за безбедност.

четвртак, 27. април 2017.

Удружење породица киднапованих и убијених на Косову и Метохији: Огорчено отворено писмо и позив на протест поводом срамотне ослобађајуће пресуде злочинцу Рамушу Харадинају

 

Удружење породица киднапованих и убијених на Косову и Метохији организује протест 28.04.2017 године, у петак у 12:44 часова (по времену Резолуције), испред Споменика захвалности Француској, који се налази на Калемегдану.Породице и мајке убијених ће тога дана послати поруку француској влади на свој начин.

Позивамо вас на протест, због срамотне ослобађајуће пресуде француског суда злочинцу Рамушу Харадинају.

Пол Крејг Робертс: О Марин Ле Пен, опет

Paul Craig Roberts - Official Homepage

То што је Марин Ле Пен задобила довољно подршке бирача да из председничке трке избаци две старе француске политчке странке, и што је један од два кандидата за финалне председничке изборе 7. маја, толико је забринуло Вашингтон, ЕУ и француску елиту да су решили да мора бити поражена па шта кошта да кошта.

Вашингтон је на улице Париза на демонстрације извео припаднике "невладиних организација" које подржава Америка. Евроунијатска и француска елита тврде да је Марин Ле Пен злоупотребила фондове и сада траже неку рупу у закону кроз коју би јој одузели посланички имунитет и ставили иза браве.

Пол Крејг Робертс: Само Марин Ле Пен заступа Француску

Paul Craig Roberts - Official Homepage

Марин Ле Пен је једини кандидат за француског председника који заступа Француску. Сви остали су представници Вашингтона и ЕУ. Зашто Французи нису у стању да препознају очигледне чињенице? Француска је умрла са Шарлом де Голом. Генерал Шарл де Гол је био последњи француски председник.

Вашингтон је, наравно, Де Гола мрзео, јер он није дозвољавао да Француска постане део Америчке империје. Држао је Француску изван НАТО-а. Де Гол је схватао да је НАТО непотребан као војни савез, јер није било никакве опасности од совјетског напада на Европу. НАТО је и тада био начин Вашингтона да Европу апсорбује у Америчку империју. Стаљин је савршено јасно ставио до знања да неће бити совјетске инвазије када је елиминисао сопствене неоконзервативце, који су желели да успоставе совјетску хегемонију у целом свету. "Социјализам у једној земљи", била је Стаљинова парола када је убијао совјетске неоконзервативце.

Препоруке за 27. април 2017.

1. Коментаришући вест Руско-ционистички односи: Израелски министар одбране у новој посети Москви рекао сам да се Израелци спрдају с Русима, али да ипак не смеју да у Сирији чине све шта им падне на памет.

Погрешио сам: Израел Русију ич не зарезује - осим ако се руски шогуни и цар нису сагласили да им сиријски савезник може да буде бомбардован.

Руски "Спутњик", без речи осуде:

Израелска авијација бомбардовала аеродром у Дамаску (видео) - Израелска авијација бомбардовала је складиште либанског покрета „Хезболах“ у подручју међународног аеродрома у Дамаску, саопштио је Ројтерс, позивајући се на извор у обавештајној служби из региона. Експлозија је изазвала јак пожар...

Накнадно, у истом уздржаном, ако не и саосећајном стилу:

"Зашто је Израел бомбардовао Дамаск (видео) - ...„Пошто Иран, користећи инфраструктуру у Сирији, пребацује наоружање (ракете, ПВО) за групу Хезболах у Либану, Израел ће се борити против тога. Када стигне информација да стиже партија наоружања и да се истовара у складишта, ми их уништимо. То се радило више пута, и нажалост, овај неће бити ни последњи“, рекао је Кедми."...

среда, 26. април 2017.

Руско-ционистички односи: Израелски министар одбране у новој посети Москви

Израел неће дозволити да се иранске и снаге Хезболаха прикупљају на израелско-сиријској границиDEBKAfile, Political Analysis, Espionage, Terrorism, Security

Министар одбране Израела Авигдор Либерман је у уторак допутовао у Москву да учествује у дводневној међународној конференцији о безбедности. После сусрета са министром спољних послова Русије Сергејем Лавровим, Либерман је рекао да Израел неће дозволити концентрисање иранских и јединица Хезболаха на граници Сирије са Израелом. Он је похвалио механизам координације Израелских одбрамбених снага и руске команде у Сирији, да је ефикасан и спречава непотребна трвења.

Пајкићологија: О одливу мозговаС времена на време по нашим жутим и црним таблоидима, а нарочито по претенциознијим недељницима набасам на робусно пласирање накарадне синтагме – „одлив мозгова“.

Не знам ко је творац те стилске фигуре која ваљда произилази из свести да је људско биће превасходно у течном агрегатном стању иако нуди привид чврсте материје. Aли, смисао те брижне синтагме је заправо идеолошког карактера. A, гнездо у којем се тај карактер одгаја је један ретроградни или једноставно заостали начин мишљења који свет још увек посматра у кординатама 19. века. То је један дух паланке која једва надраста своје рурално огњиште у којем се око паленте, уз, гусле, философирало о егзистецији, о нацији, о држави.

Препоруке за 26. април 2017.

1. И тзв., Косовска полиција се прикључила нападима на Србе, туку и кажњавају без повода - КМ Новине

 

Патрола тзв., Косовске полиције зауставила је у недељу увече у Гњилану возило којим је управљао Србин и без повода га шамарала, касније му је још и написана казна, сазнају КМ Новине!


КМ Новине

Возило којим је управљао Миодраг Цветковић из села Партеш у Косовском Поморављу, у суботу на недељу увече у Гњилану је на контролном пункту зауставила патрола тзв., "Косовске полиције" а затим га изложила психо-физичком малтретирању иако за то није пружио никакав повод, јавља дописник КМ Новина из тог краја. Наиме, једини разлог злостављања је то што је возач Србин а та двојица припадника ове полиције, обојица локални Шиптари.

Током контроле Миодрага је један од Албанаца полицајаца без икаквог разлога ошамарио неколико пута а када га је Милош упитао "зашто ме бијеш" полицајац се само насмејао.

Младић кога је полицајац са бројем 2208 неколико пута ударио рекао је да је упамтио његов број на основу чега ће поднети станици службену пријаву. То је полицајца поколебало и он је Милошу вратио документа рекавши му "у реду, нећу да те казним али нисам те ја ударио, јел јасно?". Затим су му дозволили да настави пут до куће.

Међутим, очигледно су позвали другу патролу и дали опис аутомобила којим је управљао Цветковић јер јев врло неуобичајено да возило које већ прође контролни пункт накнадно прати и заустави полиција те нема сумње да је све то био део договора албанских полицајаца. Након заустављања у селу Ливоч, Милошу су ипак написали и саобраћајну казну вероватно са жељом да га упозоре да ипак не би смео да њима а тако ни себи, прави било какав проблем.

Цветковић је до данас неколико пута одлазио у најближу полицијску станцу у Пасјану покушавајући да пријави полицајца који га је тукао без разлога али нико није желео да забележи његову изјаву. Оно што Србе овог краја посебно забрињава јесте што је командир станице у Пасјану, која одбија да покрене поступак, заправо локални Србин.


http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html

Одбијање покретања службеног поступка уз "пријатељске" савете да заборави на тај случај, за циљ има заштиту личног положаја и радног места полицајаца Срба који су запослени у овој служби јер и сами знају да ни њима, уколико се нађу у проблему а покретање истраге би могло да им то предтсвља, нико неће помоћи.


Извор: КМ новине уторак, 25. април 2017.

Препоруке за 25. април 2017.

1. Данас нећете моћи да заобиђете "вест" да је


Председник Израела критиковао Ле Пен: Нисте одговорни? | Јадовно 1941. - Јерусалим — Председник Израела Рувен Ривлин критиковао је Марин Ле Пен што је алудирала да ратна влада Француске није имала улогу у Холокаусту...

Треба помоћи Макрона, свог, ционистичког, кандидата:

Ћирилизовано: Емануел "Ротшилд" Макрон - одговор глобалиста на Трампа, Путина и Ле Пен - ...Ecce homo: Емануел Макрон, француски политичар и бивши инвестициони банкар у служби Ротшилда. Мада не постоје такве ствари као бивши банкар или бивши шпијун...

За шта мора да се мобилизује што више Јевреја, али и гоја, па ћете све до избора слушати цику и вриску ционистичких и иних преститутки, нпр:


Ћирилизовано: Главни рабин Русије позвао француске Јевреје на исељавање ако Марин Ле Пен победи на председничким изборима - Руски рабин Берел Лазар позвао је француске Јевреје да напусте своју земљу ако политичар с крајње деснице Марин Ле Пен буде изабрана за председника следећег месеца...

Или:

Why Marine Le Pen is confident she will be France’s next president | The Times of Israel - ...The daughter of National Front founder Jean-Marie Le Pen, a Holocaust denier and open anti-Semite who she succeeded as party leader in 2011, she and her party are widely regarded as extremist and borderline neo-fascist despite her efforts to rehabilitate its image...


А све у (основном, нипошто једином) циљу "успења" у Државу Израел француских грађана јеврејског порекла:

Ћирилизовано: Дајана Џонстон: Aнтисемитизам je животна потреба Израела (или актуелна реприза) - (ажурирано) - ...Регрутовање за алију („успон“, досељавање Јевреја у Израел, једно од основних начела ционистичког покрета – прим. прев.) Израелска штампа је прошлог децембра најавила нови трогодишњи програм привлачења 42000 француских Јевреја да се до 2017 године иселе у Израел. Француску је 2013. напустило 3120 Јевреја и отишло за Израел, у поређењу са 1916 у 2012 години. Кампања израелског Министарства алије и интеграције и Јеврејска агенција има за циљ да удвостручи број имиграната сваке године: таргетирано је шест хиљада нових Франкоизраелаца у 2014., 12 хиљада 2015. и 24 хиљаде 2016 године. Француско јеврејско становништво од око пола милиона је највеће у Европи и треће по величини у свету, после самог Израела и САД. Привлачан циљ за израелску регрутацију... Фотографија преузета из Record number of French Jews make aliyah in 2015 - but fewer than predicted :: World Jewish Congress

Порошенков режим уништио "Антонов"


Порошенков режим је уништио чувену фабрику авиона "Антонов, пишу утицајне кијевске новине "Огледало недеље" («Зеркало недели»).

Лист истиче да је узрок катастрофе то што су 2015 године на руководећа места у фабрику авиона дошли "менаџери" из аутоиндустрије, редом Порошенкови пријатељи, без икаквог искуства у авиоиндустрији.

недеља, 23. април 2017.

Нова "Олуја" одувала Србе из Хрватске

Најмлађа чланица Европске Уније донела прописе који овој држави омогућавају да се на перфидан начин "ослободи" непожељних грађанаГрафити само један од начина узнемиравања / Фото Заједничко веће општине Вуковар

ЗАГРЕБ, од сталног дописника "Вечерњих новости"


МЕЂУ многобројним темама које тресу Хрватску, од "Агрокора" до табле у Јасеновцу, локалних избора и незапамћених гужви на границама, податак да је 67.000 хрватских Срба изгубило грађанска права прошао је потпуно незапажено. Исто као и онај да је у Козаперовици крај Глине претучен повратник Милан Радић, да би му узели шездесетак евра, све што је у кући имао од имовине.

А "одјављени" Срби зачуђени су и огорчени, попут једног грађанина из Липика који је дошао да пријави рођење свог тромесечног сина и сазнао да га је хрватска полиција једноставно "отписала". Све због тога што је неколико дана раније полицајац закуцао на врата његове породичне куће и није га тамо затекао.

- То је лов на људе - поручује овај несрећни човек, који нема никакве шансе у рату с хрватском бирократијом. - Имам брата у Београду, али годинама нисам био тамо. Све време живим овде, а сада сам одјављен.

КМ Новине: Наш глас је угрожен, подржите нас


КМ Новине су једини извор информација са Косова и Метохије, а да потпуно објективно и непристрасно извештава. Чврсто одлучни да не подржимо ни једну политичку странку, организацију нити идеју независно уређујемо садржаје нашег портала и обраду видео материјала. Нажалост, управо та самосталност је наш рад довела у изузетно тежак и неодржив материјални положај јер смо без икаквих извора финансија, без спонзора и без било какве подршке.

Да би смо наставили да радимо као и до сада, да извештавамо без обзира на интересе политичара и странака, потребна нам је Ваша помоћ. Она може бити новчана или у виду аудио - видео опреме.

Уколико можете и желите да донирате, затражите упутства слањем поруке путем формулара.

Главни рабин Русије позвао француске Јевреје на исељавање ако Марин Ле Пен победи на председничким изборима


Лазар је у петак и похвалио руског председника: "Путин је први председник који јавно говори против антисемитизма и од свих је учинио највише за Јевреје у Русији. У Русији не постоји институционални антисемитизам."


Руски председник Владимир Путин у разговору с руским главним рабином Берелом Лазараому Јеврејском музеју у Москви, у четвртак, 13. јуна, 2013. (Фотографија: Александар Земљаниченко / АП)

Руски рабин Берел Лазар позвао је француске Јевреје да напусте своју земљу ако политичар с крајње деснице Марин Ле Пен буде изабрана за председника следећег месеца.

Лазар, хабадски рабин који је рођен у Италији и живи у Русији од пре 25 година, апел је упутио у петак, на конференцији о јеврејству одржаној у близини Москве у организацији Светског удружења јеврејских поглавара "Лимуд".

"Ако Марин Ле Пен буде изабрана за председника Француске, Јевреји морају да се иселе", рекао је Лазар - према "Лимудовом" транскрипту његовог говора на конференцији. Лазар је био главни говорник на овом скупу са 2 500 учесника, најбројнијем од када "Лимуд" организује конференције у државама бившег Совјетског Савеза.

субота, 22. април 2017.

"Дебкафајл" захтева одговор од САД: Јордану сте допустили, докле Израел да чека да уђе у Сирију?

Својом политиком уздржавања од војних иницијатива на северним границама Израела - премијер, министар одбране и начелник Генералштаба су од себе направили владине посматраче кризе која суштински утиче на националну безбедност


Фотографија преузета са DEBKAfile, Political Analysis, Espionage, Terrorism, Security

Експлозије сиријских граната на Голану су још одзвањале у ушима Израелаца, када је, у петак, 21. априла, амерички секретар за одбрану Џејмс Матис одлетео из Израела после разговора са премијером Бењамином Нетањахуом и министром одбране Авигдором Либерманом. Портпарол Израелских снага је саопштио да је прва минобацачка граната "залутала" на север Голана током борби у Сирији. После настављеног гранатирања, узвраћено је једним израелским нападом на један сиријски војни положај на другој страни границе на Голану.

петак, 21. април 2017.

Владан Ивковић: Трампов заокрет

Фотографија: Викимедија

Мајка свих бомбиШта се дешава са Доналдом Трампом? Откуд овај заокрет од 180 степени? Је ли се претварао све вријеме или му је Дубинска држава дошла главе?

Чини се да нико ко коментарише догађаје не нуди одговор на ова питања, јер овакав заокрет – америчким жаргоном речено мајка свих упамћених политичких заокрета – оставио је и најупућеније аналитичаре и најсмјелије шпекуланте без ријечи.

Закључак који се може брзоплето донијети је да се из ове перспективе не може одредити ток Трампових мисли и предвидјети даља стратегија. Не зна се којом се логиком међународних односа руководи ни који интереси односе превагу у његовом одлучивању. У томе донекле подсјећа на боље наоружану и опаснију верзију Ким Џонг Уна, којег баш слиједећег можда заспе ракетама.

Док глобалистички медији отворено навијају за ескалације, ратове и крвопролиће, озбиљни аналитичари се фрљају сценаријима и нагађају о разлозима Трамповог заокрета.

четвртак, 20. април 2017.

Косово и Метохија: Рат против Вођиних шпијуна и мафијаша

Готово да нема значајнијег града у Србији у коме се не одржавају протести против диктатуре Александра Вучића у којима учествују претежно студенти и омладина али и много још незадовољног народаПосматрано издалека, рекло би се да је диктатор у праву када каже да га Срби са Косова и Метохије подржавају зато што ради баш оно што је за њих најбоље јер једино у Косовској Митровици - протеста нема. Но, на Косову и Метохији се још од 2013. године, протести одвијају на сасвим други начин, упркос притисцима, уценама и претњама Вучићевог режима, о чему детаљније пише Иван Максимовић, дописник Магазина Таблоид из Косовске Митровице


Милан Миленковић: Подизачи свести

1984, илустрација Џонатана Бартона

Дубока је вера већине Срба да се, уз правилан рад и уз стално лупетање националних интелектуалаца, може подићи свест народа. Пре свега, свест је ограничена врстом, тако да су захтеви за њеним подизањем равни захтевима да се у народу подигне интелигенција, или да људи престану да буду себични, да заједничке интересе ставе испред личних итд. Од та посла вајде нема, иако лепо звучи.

Ово је, иначе, сасвим демократска, дакле и грађанска представа, која подразумева да смо сви мање-више за све способни и да имамо мање-више исте потенцијале. Дођеш код неког умно заосталог, одржиш му патриотско предавање и њему се ниво свести подигне за 20%. Не иде то тако.
Свест се може изменити, али не и подићи. Можете неком да тупите годинама, свест му се подићи неће ни за јоту, али дајте му 100 000 евра и видећете како се, пред вашим очима, мења.

Пол Крејг Робертс: Где се деде председник Трамп?

Paul Craig Roberts - Official Homepage

На основу сопственог дугогодишњег вашингтонског искуства, слободно могу да кажем да потпредседници никада не дају бомбасте изјаве о спољној политици нити другим земљама прете ратом. Ни Дик Чејни то није чинио нејаком председнику Џорџу "Дабији" Бушу.

Али јуче је цео свет чуо да потпредседник Пенс Северној Кореји прети оружјем. "Мачеви су наоштрени", рече Пенс као да је он главнокомандујући.

А можда и јесте.

Препоруке за 20. април 2017.

1.
Фронтал-Погром или холокауст? - Већина грађана повезује сјећање и изучавање холокауста са страдањем српског народа у НДХ, док је у научном смислу тај појам везан искључиво за страдање Јевреја. Фронтал доноси једно мишљење, које се заснива на томе да осим што је срамота да толико година након тих историјских догађаја тек сада покушавамо дјецу учити о истима без социјалистиче самоуправне пропаганде о братству и јединству; те да имамо и више него довољно научног кадра да би такве програме могли развити и подучавати сами, без трошења новца у иностранству. На начин како то одговара српском народу и његовим образовним, политичким и културним потребама...

С чим се не слаже другосрбијанска "историјска наука":

Tribina istoričara: Rehabilitacija Nedića bila bi sramotan i nedopustiv potez | Novinska agencija Beta - ...Sanja Petrović Todosijević sa Instituta za noviju istoriju Srbije iz Beograda kazala je da je nacistički okupacioni režim imao apsolutnu podršku u kolaboracionističkoj vladi Milana Nedića, uključujući i sprovodjenje zločina u okviru "konačnog rešenja jevrejskog pitanja". "Uloga Nedićeve vlade posebno je došla do izražaja posle maja 1942. godine u hvatanju onih Jevreja koji su pokušali da pobegnu iz nemačke okupacione zone. Već do kraja 1941. godine većina jevrejskih muškaraca je bila pobijena, a žene i deca do marta 1942. godine. Od maja meseca 1942. godine moglo se javiti u Berlin da je Beograd ‘oslobodjen od Jevreja’", kazala je Sanja Petrović Todosijević...


Пол Крејг Робертс, преводи, уредници-плагијатори и саучесници. И Руси

Опет заређало с крађом превода Робертсових чланака из продукције "Ћирилизовано".  Овога пута, међу лопужама су и Руси.Руска срамота: Сједињене државе: Владавина морона | Геополитика.RU

Идемо редом.

среда, 19. април 2017.

Препоруке за 19. април 2017.

1. Божеее, шта ли ће на ово рећи Савез јеврејских општина Србије? Или, далеко било, америчка амбасада.


ОКОЛНОСТИ Недић живео у тешком времену, али у САНУ за њега, ипак, није тражена аболиција / Фото Н. Фифић

Милан Недић није био ни ратни злочинац, ни мученик | Друштво | Novosti.rs - МИЛАН Недић није био ни мученик, ни ратни злочинац. О њега ће се огрешити сви који покушавају да га изједначе са Антом Павелићем. И сам је у писмима Влади у Лондону молио да га не идентификују са тим “највећим крвником српског народа”, због кога је, између осталог, пристао на колаборацију с Немцима.

 Ово је данас, током предавања “Милан Недић у српској историографији”, у Српској академији наука и уметности, рекла проф. Филозофског факултета др Мира Радојевић. Ово предавање четврто је по реду у оквиру циклуса “Контроверзе у српској историографији”, који организује САНУ.

Она је истакла да се Недић не може аболирати јер је од Немаца очекивао да му помогну да уједини територије на којима су Срби чинили натполовичну већину, као ни због посете Хитлеру, када је Немачка већ губила рат. Али, да би се разумела његова личност, потребно је сагледати то време и масовне репресалије над српским становништвом...


уторак, 18. април 2017.

Гилад Ацмон: А сад мало јеврејског образовањаДа, јеврејског образовања, јер рабин Мојше Зелдман у овом видеу објашњава шта значи бити Јеврејин. Шта је свим Јеврејима заједничко? Религија? Раса? Или крв? Зелдманов одговор је да су сви Јевреји деца Израела и једна породица.

Што ме малкице збуњује. Каква су Јевреји то породица? Ако јесу породица, као што тврди рабин, зар не би требало да сви Јевреји буду одговорни за злочине Државе Израел?

понедељак, 17. април 2017.

Препоруке за 18. април 2017.

1. Ене, сетио се:

РУСКИ АМБАСАДОР ЧЕПУРИН ОШТРО ОДГОВОРИО: Спиновања о испоруци С-300 Хрватској су лаж и провокација | СРБИН.ИНФО - Aмбасадор Русије у Србији Aлександар Чепурин каже да су спиновања о наводним испорукама Хрватској ракетних комплекса С-300 из Русије "лаж и провокација"...

Лепо од амбасадора Чепурина што и он рече коју о непостојећим испорукама оружја Русије Хрватској током "домовинског рата". Дао је и објашњење зашто се тек сад јавља: "Овај информациони напад је био остварен уочи прославе за Русе и Србе светог празника Васкрса – да буде што болнији те да се смање могућности реаговања.” Али боље икад него никад, а можда ћемо до следећих празника добити одговор зашто се Путинова Русија хвали да је прва признала нову усташку државу и да је код југословенског руководства интервенисала да јој се деблокирају аеродроми, и зашто је уложила и улаже толики новац у хрватску куповину српске земље и српских компанија.

До тада, а нарочито ако болујете од сумње а хтели бисте да будете нормалан српски русофил и Путинов апологета, обавезно читајте "Србин инфо" и "свако мало" дописника му из Загреба, Мислава Хорвата.

Балканске медијске интеграције на чепуриновски погон. Само, радујем се случају, неће проћи: општа неписменост што царује продуктом самопрозваног "Белог анђела" и Чепуринов лендовлук и некомпетентност ће дати резултат супротан жељеном. Ваљда. Не треба потцењивати, не само русофилску, него општу склоност одабиру искључиво "позитивних" чињеница. Неки коментари ипак дају наду. На пример:
недеља, 16. април 2017.

Едуард Попов: Казахстанска језичка реформа је само врх леденог брега

Астана. Извор за фотографију: astana - Illuminati City | Illuminati City | Pinterest | Illuminati and Cities

Председник Казахстана Нурсултан Назарбајев је наложио влади да хитно сачини "план пута" за прелазак Казахстана на латиничко писмо. Па каже, наређујући јој: "После консултација са научницима и представницима јавности, одлучио сам да до краја 2017. године треба развити јединствени стандард за ново казахстанско писмо и латиничка слова." Раније се претпостављало да ће до преласка на латиницу доћи 2025. године, али се на плановима за латинизацију, очигледно, радило већ годинама.

Уз Казахстан, и Киргистан би да се латиничи. Посланик из Ата Мекен странке Канајбек Иманалијев је на седници скупштине предложио прелазак са ћирилице на латиницу и, по њему, киргиски лингвисти би требало да већ сада почну са припремама за безболну "транзицију".

Дакле, киргистански прелазак на латиницу је још у магловитим плановима, али је зато у Казахстану већ саставни део државне политике. Шта значи оваква "накана" Назарбајева, и да ли је претња Руском свету и евроазијским интеграцијама?

Препоруке за 16. април 2017.

1.
Jerusalim Imaće tome taman kvarat vijeka kako pratim - Имаће томе таман кварат вијека како пратим сваку вијест из Јерусалима. Увјерен сам да се кључеви свјетског рата и мира налазе у овом древном граду, у пупку медитеранских цивилизација које су линијама промисли спојене и са древном Кином, и са Индијом, црном Африком, домородачким Америкама, Аустралијом и Океанијом...


У Србији, знање је само себи казна

Рафаело Санти, „Атинска школа“

Приметио сам, на први поглед, необичну ствар: што се више обистињују моје политичке прогнозе, то више себи непријатеља стварам. У суштини, нема ту неке необичности, већ је у питању „српски синдром“, завист и мржња према ономе ко нешто или зна боље, или нас разочарава у вери у нешто, а та вера нам замењује памет.

Када сам, пре пар месеци, насупрот одушевљеној гомили, говорио да Трамп није човек преокрета, већ експонент система, свашта се на моју главу сручило. У очима наивне гомиле, кремљолога, путинолога и плитких аналитичара, Трамп је био најбољи Путинов друг, још из детињства, те будући велики српски пријатељ.

Пол Крејг Робертс: Постаде стидно бити Американац

Paul Craig Roberts - Official Homepage

Постало је срамота бити Американац. Наша земља је имала четири председника-ратна злочинца заредом. Клинтон је покренуо два војна напада на Србију, наредивши да НАТО два пута бомбардује бившу Југославију, 1995. и 1999. године, тако да је Бил двоструки ратни злочинац. Џорџ Буш је окупирао Авганистан и Ирак и наредио ваздушна бомбардовања Пакистана и Јемена. "Дабија" је четвороструки ратни злочинац. Обама је употребио НАТО за уништавање Либије, и на Сирију послао плаћенике, чиме је починио два ратна злочина. Трамп је наредио да Сирију нападну америчке снаге, чиме на самом почетку свог режима постаде ратни злочинац.

УН и европски, канадски и аустралијски вазали Вашингтона су саучествовали у овим ратним злочинима. Можда би требало да Трибунал за ратне злочине суди и УН, заједно са ЕУ, САД, Аустралијом и Канадом.

Уз такав кривични досије, западна цивилизација, ако се уопште може говорити о цивилизацији, највећи је ратни зликовац од кад је света и века.

субота, 15. април 2017.

Зашто Ускрс, а не Васкрс ?!


Скоро сва средства информисања користе искључиво термин Ускрс уместо Васкрс, изузев када дословно цитирају представнике Српске православне цркве. Иако оба термина имају исто значење, ипак је реч Васкрс културно-историјски везана за Српску православну цркву и Српски језик, Ускрс за западнохришћанске цркве и језике тих држава.

 


Као што у васкршњој честитци Српски патријарх и  свештенство Српске православне цркве користе искључиво термин Васкрс, исто тако  Папа и свештенство западних хришћанских цркава користе искључиво термин Ускрс. Истовремено ће и једни и други, са пуно међусобног уважавања, поводом Васкрса,  упутити честитку користећи термин примерен културно-историјском наслеђу и језику народа коме је честитка упућена. Само наши  политичари, скоро сви одреда, деценијама  користе реч Ускрс  када  чиститају васкршњи празник,  православним , католицима и протестантима .

Препоруке за 15. април 2017

Стало ми је до сваког читаоца и да вас што више прочита сваку објаву, али да лажем нећу: о корисницима Виндоуса мислим исто што о критичким умовима типа "зна Путин шта ради".

Дакле, иако сам свестан да ће ово допрети до само вас педесетак колико обично прочита прилоге из ИТ области, а у нади да ће се и пар прозораша запитати ("свој случај" остављајући по страни) колико је паметно што српска државна управа и гро државних институција користе Виндоус, прва данашња препорука је:

1.
Leaked NSA Malware Threatens Windows Users Around the World - The ShadowBrokers, an entity previously confirmed by The Intercept to have leaked authentic malware used by the NSA to attack computers around the world, today released another cache of what appears to be extremely potent (and previously unknown) software capable of breaking into systems running Windows. The software could give nearly anyone with sufficient technical knowledge the ability to wreak havoc on millions of Microsoft users...

Стога је нови Трампов "хендлер" у праву: Дирекор ЦИА: Викиликс је непријатељска обавештајна агенција | Dnevnik. Гледајући с аспекта сопствене гузице, наравно. Предвиђам да ћемо ускоро бити опет напаствовани "Мајкрософтовим" акцијама налик "бесплатној" описаној у Министарства намесничке владе у акцији подвођења српске деце "Мајкрософту": "Бежични вај-фај за 40 школа у Србији".

Јер, иако је тачно да "док је оваца, биће и вуне",  чобанин не сме да седи залудан - и допусти да му "лажне вести" као што је "Интерсептова" кваре посао.

Накнадно:  "Microsoft raises pistol, pulls the trigger on Windows 7, 8 updates for new Intel, AMD chips • The Register - Microsoft has cut software updates and tweaks for computers powered by Intel and AMD's latest-generation processors running old versions of Windows."

петак, 14. април 2017.

Руско-усташка сарадња: Москва демантује "Вечерњак" да је наоружавала Хрватску 90-тих година

Фотографија: stjepanmesic.hr. Преузето из TAJNA MISIJA: Mesić četiri dana u Rusiji, put i troškove boravaka plaća mu Ruska vojska / DRUŠTVO / Novosti / Početna - Braniteljski portal

Руско министарство иностраних послова демантовало је данас тврдње хрватских медија о испорукама наоружања за Хрватску из Русије почетком 1990-их година.

Руско-усташка сарадња: "Дали смо С-300 пред Олују, где су ракете?"

Документ са потписом Гојка Шушка, тадашњег министра одбране, у којем се признаје дуговање 200 милиона долара за испоруку руског ракетног система С-300. Извор: RTS 

Амбасадор Руске Федерације у Хрватској Анвар Азимов ових дана је позвао у амбасаду на разговор Звонка Зубака, хрватског бизнисмена који се бави трговином оружја, како би га питао где су нестале ракете из система С-300 који је Русија у првој половини 90-их година прошлог века испоручила Хрватској, тврди "Вечерњи лист", не наводећи изворе.

Загребачки дневник, наиме, пише да је Зубак у време рата у Хрватској био у групи људи која је путем њихове фирме "Винсли фајнанс лимитид" била главни снабдевач Хрватске оружјем.

Вечерњи тврди да је Азимов позвао Зубак да би му сачинио попис целокупног оружја које је преко Русије од 1992. па све до 1997. године стизало Хрватској.

Како преноси "Вечерњи", руски амбасадор је у разговору са Зубаком казао да је Русија разочарана геополитичком опредељеношћу и понашањем Хрватске и "да би Хрвати требало да се сете ко их је у време међународног ембарга наоружавао и спашавао".

Препоруке за 14. април 2017.

1. Да ли хрватски алтернативни медији преносе продукцију српских алтернативних медија? Боже сачувај. Хрватски антиглобализам се не гади антисрпства. Стога, а и зато што ми је мучно ватиканизовани пребацивати на "нормалан" српски језик и писмо - да се бавим још и деконтаминацијом - не преносим ништа од хрватских антиглобалистичких текстова.

Али понешто читам. Један од веб-сајтова које пратим је и Matrix World Љубице Шаран.

Зашто? Ево примера:


Google ‘fact-checker’ forsira američku propagandu i laži medijskog oligopola! – Matrix World - Samo pet kompanija posjeduje 90% medija u svijetu...Smatramo da se niti jednom jedinom mediju ne treba vjerovati, jer iza svih komercijalnih izvora vijesti stoji želja za zaradom i kontrolom onako kako je oblikuju psihopati na vlasti i njihovi lakeji u upravama medijskog oligopola koji kontrolira nevjerojatnih 90% medijskog prostora. Medijski oligopol čine pet međunarodnih medijskih kompanija koje oblikuju gotovo sve što vidimo, čujemo i pročitamo u našim novinama, magazinima i tjednicima. Spomenute kompanije i organizacije koje Google koristi za provjeru vijesti su pod direktnom ili indirektnom kontrolom “velike petorke” točnije medijskog oligopola. Google provjerava i verificira informacije prema željama i htijenjima šačice najbogatijih i najutjecajnijih ljudi na planeti...

четвртак, 13. април 2017.

Још једна Путинова "победа": Казахстан укида ћирилицу

Астана. Фотографија преузета из Astaná: La futurista capital de Kazajistán – mercuriopedia

Казахстански председник Нурсултан Назарбајев донео је одлуку која предвиђа укидање ћириличног писма и постепено увођење латинице у све секторе друштва. Овим потезом како каже, биће дат допринос модернизацији те средњеазијске земље.

Дебкафајл: Трамп изјавио да је Москва можда знала да ће "касапин Асад" употребити хемијско оружје, али да је то "вероватно мало вероватно"

"Трамп! Учинимо Израел поново великим!" - из времена Трампове кампање у Држави Израел. Фотографија преузета из 'Make Israel Great Again' - ABC News (Australian Broadcasting Corporation)

Председник САД Доналд Трамп је на заједничкој конференцији за штампу  са генералним секретаром НАТО-а Јенсом Стотембергом рекао да САД и пакт  покољ у Сирији треба да окончају заједничким напорима, при чему је сиријског председника Башара Асада назвао касапином.

Олег Царев: Резултат Тилерсонове посете је сама посета


У среду увече 12. априла у Кремљу су се састали председник наше државне Владимир Путин и амерички државни секретар Рекс Тилерсон. Био је присутан и руски министар спољних послова Сергеј Лавров.

Многи моји пријатељи - руски политичари -  су доста очекивали од посете државног секретара Сједињених Америчких Држава, господина Тилерсона. Несумњиво, прва званична посета Русији представника тима новог америчког председника не може а да не привуче пажњу. Али, важно је и да нас не доведе у заблуду.

Нови председник САД је дошао на власт са малим тимом. Број непосредних сарадника америчког председника је прилично ограничен, а државни секретар Тилерсон није међу њима. У ужем кругу, у којем се доносе све одлуке, па и спољнополитичке, су Џеред Кушнер, муж Трампове ћерке Иванке, и Стив Бенон, издавач, новинар и главним стратег Беле куће.

Препоруке за 13. април 2017.

1. У контексту превода који следи, "Олег Царев: Резултат Тилерсонове посете је сама посета", односно као потврда онога што поручује Царев, да је Тилерсон "друга лига" у Трамповом универзуму:


Jared Kushner Causing ‘Mayhem' Meddling in National Security Council - Report - President Donald Trump’s son-in-law Jared Kushner is making unprecedented attempts to interfere in the work of the National Security Council (NSC), causing mayhem, the unnamed officials said as cited by US media...

Пајкићологија: О протестантима и протествантима


Сасвим сам случајно, на интернету, набасао на неку духовиту лингвистичку расправу која се тиче учестале употребе необичног глагола чији би инфинитив могао да буде, "протествовати".

Пошто се он, како схватам, у овдашњим новинама које ретко консултујем, почео да упражњава поред књижевног облика, "протестовати", јавила се група тобожњих лингвиста који желе да докажу да је то легитиман облик самом чињеницом да се све више употребљава.

Тај аргумент је, свакако, идиотски јер би том логиком свака распрострањена грешка могла да се уноси у књижени вокабулар. У те грешке би спадале и изговорне девијације које су последица свакојаких хендикепа. Такав приступ би водио реформи језика чији би популистички критеријум надмашио и самог Вука, његова крилатица, "пиши како говориш" би могла, у овом тренутку, да буде за наш матерњи језик неупоредиво погубнија него је била за његовог вакта.

среда, 12. април 2017.

Марко Јакшић: Руске подршке: Јуче Милу, данас Вучићу

"Политика на Балкану актуелне власти у Београду је строго германофилска, зато ми не иде у главу да таква политика може да одговара и Москви".Сутрадан, после референдума о изласку Црне Горе из Савезне Републике Југославије, примљен сам у кабинет ондашњег председника Владе Србије др Војислава Коштунице. Разговарали смо о протеклом референдуму. Сећам се да сам га тада питао зашто је Русија подржала излазак Црне Горе из заједничке државе. Рекао ми је, да ни њему то није јасно.

Пар година иза тога, био сам гост на завршној конвенцији једног од опозиционих председничких кандидата на изборима у Црној Гори, господина Андрије Мандића. Завршни митинг је био у Никшићу дан уочи предизборне ћутње. Током саме конвенције чули смо да је ондашњи руски председник примио кандидата ДПС-а за председника Црне Горе. Андрији Мандићу сам тада рекао, како он мисли да добије изборе ако и Исток и Запад дају подршку кандидату владајуће партије.

Препоруке за 12. април 2017.


Alternative Media Search Engine for Liberty Minded People

1. Универзалним претраживачима Яндекс и DuckDuckGo додајте и sigTRUTH, ако хоћете да нешто тражите по тзв. алтернативним медијима. Горе десно имате сличице три најчешће употребавана прегледача, само кликните на одговарајућу - да вас Гугл не би упућивао на "проверене" изворе типа Си-Ен-Ен и "Њујорк тајмс", који ће, уз себи сличне, и одређивати шта је "лажна вест", а шта није:
"'Big Problem': Google Fact-Checker May Confer Advantage to Mainstream Media - Google’s announcement of a new fact-checker program to be provided worldwide looks likely to rely on well-established publishers and media who already dominate global news coverage, National Security Agency (NSA) whistleblower William Binney warned..."
Да лакше управљате претраживачима, ако користите Фајерфокс (ваљда и други browser-и имају нешто слично", инсталирајте Context Search.

И потражите и друге начине којима се на једноставан начин може супротставити испирању мозга.


уторак, 11. април 2017.

Препоруке за 11. април 2017.

1. Зашто је вијетконговски канаринац и вечита брука америчке морнаричке авијације, Сорошев плаћеник и официр за везу са главосечама свих боја, ноторни ратни хушкач Џон Мекејн посетио концентрациони логор Србија и разговарао са оберкапоом Вучићем?

Рекао бих, из разлога неведеним у ... "Следеће (виртуелно) бојиште Америке и Русије биће Балкан"

The Balkans Will Be America and Russia's Next (Virtual) Battlefield | The National Interest - Should Putin opt to follow the path of least resistance, then the Balkans look like his best bet. They contain a number of locations that he could turn into real trouble spots. Here are some of the top concerns: • Standoff in Serbia-Croatia-Kosovo. Talk of a miniature arms race may be overblown, but there is no question that tensions have ] ratcheted up. Serbia recently announced that it would receive additional armed helicopters from Russia. Kosovo has been threatening to stand up its own military. And nearly five thousand NATO troops are parked in the middle of all of this. • Messiness in Macedonia. Russian meddling, corruption, squabbling with Albania and a muddled U.S. response have made for a toxic cocktail. Moscow seems intent on using the unrest to pry the tiny nation away from the West. • Battling in Bosnia-Herzegovina. A burgeoning separatist movement in the Republika Srpska threatens to rekindle divisions that have simmered since 1995 and the Dayton Peace Accord. Putin seems happy to pour gasoline on the smoldering ashes. • Bad Stuff in the Black Sea. Putin would love to make the Black Sea a Russian lake. Period.

Имајте у виду да је "Нешенел интерест" орган вашингтонског Центра за национални интерес којег је 1994. године установио Ричард Никсон... About the Center – Center for the National Interest


2. Не може један пример показати да ли се Срби могу уздати у Русе - неће то ни Корибкова анализа које превод преостала два дела дугујем (биће, кад допусте садашњи драматични догађаји) - али чланак "Руске речи", о односу Русије према свом савезнику Асаду, сав у тону "јеееесте, али", делује упозоравајуће:

Тешко партнерство: Може ли Русија прекинути сарадњу са Башаром Асадом? | Руска реч - Границе подршке Са друге стране, експерти сматрају да партнерство са Дамаском има своје границе. На пример, тешко да ће се Русија одлучити за директан војни конфликт са САД ради заштите сиријских власти. Коментаришући чињеницу да Русија није покушала да обори ракете „Томахавк“, којима је Америка 7. априла бомбардовала ваздухопловну базу регуларне сиријске армије у провинцији Хомс, извор близак Министарству одбране рекао је за „Коммерсант“: „Руски системи ПВО у Сирији пре свега штите руску војну инфраструктуру. Ми нисмо имали задатак да заштитимо цело небо изнад Сирије“.