Руско-ционистички односи: Израелски министар одбране у новој посети Москви

Израел неће дозволити да се иранске и снаге Хезболаха прикупљају на израелско-сиријској граници



DEBKAfile, Political Analysis, Espionage, Terrorism, Security

Министар одбране Израела Авигдор Либерман је у уторак допутовао у Москву да учествује у дводневној међународној конференцији о безбедности. После сусрета са министром спољних послова Русије Сергејем Лавровим, Либерман је рекао да Израел неће дозволити концентрисање иранских и јединица Хезболаха на граници Сирије са Израелом. Он је похвалио механизам координације Израелских одбрамбених снага и руске команде у Сирији, да је ефикасан и спречава непотребна трвења.

Пајкићологија: О одливу мозгова



С времена на време по нашим жутим и црним таблоидима, а нарочито по претенциознијим недељницима набасам на робусно пласирање накарадне синтагме – „одлив мозгова“.

Не знам ко је творац те стилске фигуре која ваљда произилази из свести да је људско биће превасходно у течном агрегатном стању иако нуди привид чврсте материје. Aли, смисао те брижне синтагме је заправо идеолошког карактера. A, гнездо у којем се тај карактер одгаја је један ретроградни или једноставно заостали начин мишљења који свет још увек посматра у кординатама 19. века. То је један дух паланке која једва надраста своје рурално огњиште у којем се око паленте, уз, гусле, философирало о егзистецији, о нацији, о држави.

Препоруке за 26. април 2017.

1. И тзв., Косовска полиција се прикључила нападима на Србе, туку и кажњавају без повода - КМ Новине

 

Патрола тзв., Косовске полиције зауставила је у недељу увече у Гњилану возило којим је управљао Србин и без повода га шамарала, касније му је још и написана казна, сазнају КМ Новине!


КМ Новине

Возило којим је управљао Миодраг Цветковић из села Партеш у Косовском Поморављу, у суботу на недељу увече у Гњилану је на контролном пункту зауставила патрола тзв., "Косовске полиције" а затим га изложила психо-физичком малтретирању иако за то није пружио никакав повод, јавља дописник КМ Новина из тог краја. Наиме, једини разлог злостављања је то што је возач Србин а та двојица припадника ове полиције, обојица локални Шиптари.

Током контроле Миодрага је један од Албанаца полицајаца без икаквог разлога ошамарио неколико пута а када га је Милош упитао "зашто ме бијеш" полицајац се само насмејао.

Младић кога је полицајац са бројем 2208 неколико пута ударио рекао је да је упамтио његов број на основу чега ће поднети станици службену пријаву. То је полицајца поколебало и он је Милошу вратио документа рекавши му "у реду, нећу да те казним али нисам те ја ударио, јел јасно?". Затим су му дозволили да настави пут до куће.

Међутим, очигледно су позвали другу патролу и дали опис аутомобила којим је управљао Цветковић јер јев врло неуобичајено да возило које већ прође контролни пункт накнадно прати и заустави полиција те нема сумње да је све то био део договора албанских полицајаца. Након заустављања у селу Ливоч, Милошу су ипак написали и саобраћајну казну вероватно са жељом да га упозоре да ипак не би смео да њима а тако ни себи, прави било какав проблем.

Цветковић је до данас неколико пута одлазио у најближу полицијску станцу у Пасјану покушавајући да пријави полицајца који га је тукао без разлога али нико није желео да забележи његову изјаву. Оно што Србе овог краја посебно забрињава јесте што је командир станице у Пасјану, која одбија да покрене поступак, заправо локални Србин.


http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html

Одбијање покретања службеног поступка уз "пријатељске" савете да заборави на тај случај, за циљ има заштиту личног положаја и радног места полицајаца Срба који су запослени у овој служби јер и сами знају да ни њима, уколико се нађу у проблему а покретање истраге би могло да им то предтсвља, нико неће помоћи.


Извор: КМ новине