Гилад Ацмон: Јевреји на Месецу

Планета Земља је постала преопасно место за...

О, како су Јевреји узбуђени. Израел је у уторак најаввио да ће у децембру 2018. послати своју прву свемирску летелицу на Месец!

Већина јеврејских организација је усвојила став да је планета Земља постала преопасна за синове и кћери Израиља. Одлуку да се на Месец шибне свемирски брод подстакли су резултати онлајн анкете што ју је спровела организација Глобална кампања против нетрпељивости спрам Јевреја (Global Campaign Against anti Jewish Bigotry - CAAJB).

Руси у Сирији показали како се добија рат на Блиском истоку

Фотографија преузета из изворног чланка

ДАМАСК - На врхунцу ратова које су "вољни" на челу са САД водили у Авганистану и Ираку америчка војска и војни аналитичари су обавезно говорили о противпобуњеничким дејствима.

Два велеуважена генерала, Дејвид Петреус и Стенли Меккристал, скоро свакодневно су избацивали наравоученија како победити примењујући неконвенционалну тактику. Њихова стратегија је била да треба размишљати као што размишљају побуњеници, заузимати њихов простор и блокирати им физичку и моралну подршку. А ипак, Ирак и Авганистан су и после више од деценије ратовања поприлично ван америчке сфере утицаја, далеко од тога да су безбедни за америчку војску, која мора да се ослања на државе из региона да би опстала.

У Сирији, међутим, Руси демонстрирају макијавелистичке вештине које претварају у успехе на бојном пољу. По први пут у савременој историји, да страна интервенција на Блиском истоку буде успешна.