Доњецка Народна Република осумњичила Лондон за фалсификовање резултата шкотског референдума




Доњецка Народна Република осумњичила је Лондон за фалсификовање резултата шкотског референдума. "Не искључујем могућност да су власти Велике Британије фалсификовале резултате референдума, јер разлика између оних који су гласали за независност и против ње није тако велика. Односно неколико процената може да се "скида" у корист одржавања јединства Велике Британије ", - рекао је лидер Народне милиције Донбаса, Мирослав Руденко.

Он је скренуо пажњу на опуштенији став у Великој Британији према шкотском референдуму, у поређењу са ставом Украјинаца према референдуму о независности ЛНР и ДНР. "Нико у Шкотску није увео војне снаге и нико није на главној улици у Лондону цупкао, вичући: "Ко не скаче тај је Шкот !"  У Великој Британији можемо видети мирнији и цивилизованији однос према таквом референдуму, до каквог ми морамо тек дорасти", - рекао је Руденко.

Референдум о независности Шкотске је одржан 18. септембра. За независност је гласало 1 617 989 Шкота (44,7 одсто). Против - 2 001 926 људи (55,3 одсто). За победу, присталицама независности је недостајало 191 969 гласова више.
 

Извор: London was suspected by DPR of falsifying the results of the Scottish referendum » voice of Sevastopol
Превод: Ћирилизовано

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!