Нацистички терор у Запорошкој области: провалне крађе, пљачке и силовања постали свакодневница


Проукрајинске паравојне формације на југоистоку Украјине, под контролом украјинских власти, уживају у својој привилегији "чувара и заштитника уједињене Украјине". У међувремену, стопа криминала је нагло порасла у целој области, а чињенице указују да присуство паравојних формација погоршава ситуацију.



Таквих вести је све више у медијима и на друштвеним мрежама. На пример, објављено ја да је око шездесет силеџија у граду Берђанск (Запорошка област) киднаповало две младе жене на улици. Њихова беживотна тела су касније пронађена, биле су групно силоване. Међутим, када су њихови рођаци покушали да добију помоћ од спроводилаца закона, морали су да зграду полиције напусте празних руку. Склони су да верују да је разлог такве благости припадност криминалаца ултранационалистичкој групи "Десни сектор".

Новинар Борис Корчевников, који је цитиран у Прегледу Новоросијске милиције и на друштвеној мрежи ВКонтакте, написао је: "Нема рата у Берђанску. "Десни сектор" је киднаповао је две младе жене и 60 људи их је силовало до смрти. Тела су им бачена далеко. Сродници жртава су поднели тужбе полицији, али званичници су их поцепали."

Сличне депресивне вести стижу из града Мелитопољ из исте области. Тамо неки криминалци носе униформу Националне гарде, наводно подређене Министарству унутрашњих послова. Исти новинар извештава:

"Моја пријатељица је из Мелитопоља. Тамо нема рата и, сходно томе, нема Новоросијске милиције. Али има Националне гарде. Пријатељица се жали да људи у војним униформама без ознака некажњено упадају у приватне станове усред белог дана. Као и у Берђанску, полиција се не меша. Цитирам њене речи: "Три особе у војним униформама и наоружане аутоматским пушкама су пре пет дана у 11 сати увече ушле у стан мојих познаника. Тукли су мужа и жену, али нису дирали децу, узели су сав новац, па чак и ташне, сво злато и стргнули крст са детета ... Шокирано дете сада муца. Пљачкаши су отишли у поноћ, али је полиција стигла тек у 4 сата ујутро". Контакт каже да размишља о продаји своја два стана и одласку у Русију, али да нико не купује у овом тренутку."

Тако говоре пренеражени и забринути корисници друштвених мрежа о ситуацији у Запорошкој области.



Аутор: Ајре Венде (Ayre Vende)
Извор: Nazi terror in the region of Zaporozhye: burglary, robbery, and rape become commonplace » voice of Sevastopol
Превод: Ћирилизовано

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!