Пуковник Касад: О аеродрому


Кратко на тему аеродрома, јер данас су изјавили да су га заузели. Опет.

У суштини, мало се тога променило: на старом терминалу је пре неколико дана подигнута застава ДНР, подручје новог терминала је било под ударима артиљерије. А приче о "киборзима" у украјинској пропаганди већ постају психотичне. Наводно су Новоруске оружане снаге (НОС), уз помоћ пристигле резерве, поново послале хунте снаге у подземне објекте који воде од јединице противваздушне одбране на аеродром. У међувремену, притисак на Авдејевку и гранатирање хунтиних позиција под Пески би требало да ослаби гранатирање на позиције НОС на аеродрому.

У том смислу, ако покушаји НОС да пресеку линије снабдевања ка Авдејевки буду успешни, и ако артиљеријска ватра одатле и са стране Пески ослаби, онда ће бити могућа већа контрола над полууништеним објекатима Доњецког аеродрома и моћи ће да се крене у чишћење подземних комуникација. За сада није могуће говорити о потпуном окруживању Авдејевке, али постоји одређени напредак у том правцу. Неки прилази Авдејевки су погођени артиљеријом НОС, што је довело до недавних одушевљених извештаја о томе да је Авдејевка наводно у окружењу и да је њено чишћење у току. Хунта се ипак прилично чврсто држи, али притисак Новоруских оружаних снага већ почиње да наноси извесне губитке у смислу снабдевања. Ту су и хунтини губици од артиљеријске ватре.

Заправо, закључак је јасан: без заузимања Авдејевке и Пески немогуће је говорити о потпуној контроли над аеродромом. Дакле, ја бих се за сада уздржао од тријумфалних саопштења и сачекао резултате акција наших снага у области Авдејевке.


Аутор: Борис Александрович Рожин - "Пуковник Касад"
Извор: Colonel Cassad (in English) - About the airport
Превод: Александар Јовановић за The Saker Српски

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!