НАТО установљава траст фондове за пружање војне помоћи Украјини

Средства су намењена за реформу и модернизацију украјинске војске у логистици, командовању и контроли, сајбер одбрани, војној медицини и рехабилитацији рањених, рекао је генерални секретар НАТО-а


БРИСЕЛ, 2. децембар / ТАСС /. Земље НАТО-а су установиле четири траст фонда за пружање помоћи Украјини у војним реформама.

Министри спољних послова земаља НАТО су званично покренули ове фондове у уторак.

САД планирају да повећају војну помоћ Украјини /© AP Photo/Visar Kryeziu /

Генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг је изјавио да су средства намењена за реформу и модернизацију украјинске војске у четири сектора: логистике, командовања и контроле, сајбер одбране, војне медицине и рехабилитације рањених.

Столтенберг је рекао да НАТО нема могућности да испоручује оружје Кијеву. Многе земље чланице помажу Украјини поред онога што се ради кроз НАТО канале, укључујући пружање економске помоћи и успоруку војне опреме, рекао је генерални секретар.

The Saker Српски: Ова вест добија своју стварну димензију тек уз познавање садржаја појма “траст фонд”. На жалост, у брзопотезном петоминутном гуглетању нисам нашао на задовољавајуће објашњење на српском, али онима који користе енглески мислим да је довољно ово:Trust Fund Definition | Investopedia. Сигуран сам да се и на другим језицима може наћи дефиниција, која (ово за лендове које мрзи да сами траже) јасно показује да НАТО, ето, не може да својим оружјем и људством учествује у сукобу, али ништа не може ни када се, је ли, добри људи, хуманитарне организације, “социјално одговоран” бизнис и брижне државе одлуче да дају штогод сиротој кијевској хунти.

Извор: TASS: World – NATO sets up funds to provide military assistance for Ukraine
Превео и приредио: А.Јовановић

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!