Мерцедес-Бенц би ускоро могао да покрене производњу аутомобила у Русији

Мерцедес-Бенц намерава да покрене производњу возила у Русији због селективних законских забрана на увозна возила.




МОСКВА, 3. децембар (Спутњик) - Немачка аутомобилска корпорација Мерцедес планира да покрене производњу лаких возила у неколико руских области, како су изјавили званичници Русије и представници Мерцедес-Бенца Русија.

Немачки произвођач аутомобила планира да изгради неколико постројења у Русији, према изјави Дениса Мантуров, руског министра индустрије и трговине.

"Преговори са Москвом, Московском области и Републиком Татарстан су у току", рекао је Мантуров. "Морамо одлучити у ком региону Русије и у ком облику они (Мерцедес-Бенц) планирају да организују процес производње својих возила."

Недавне протекционистичке мере владе Русије, укључујући забрану за федералне и обласне власти да купују стране аутомобиле изазвале су размишљања о локалној, руској производњи Мерцедесових аутомобила.

"Мерцедес-Бенц је сада у разговорима са могућим партнерима око монтаже у Русији", рекао је за Спутњик Андреј Родионов, шеф корпоративних комуникација Мерцедес-Бенца Русија. "Наша стратегија развоја, која ће се остварити до 2020. године, је премештање производних погона ближе нашим купцима", додао је он.

Мерцедес-Бенц ће покренути свеобухватну аутомобилску производњу у Русији, будући да су његови луксузни аутомобили међу вишом класом Русије.

"Имајући у виду додатне предлоге за увођењење забране увоза аутомобила за државне компаније, претпостављамо да ће Мерцедес наћи да је у његовом најбољем интересу да организује локалну производњу у Русији како би се успешно такмичио са другим произвођачима који су то учинили раније", рекао је Мантуров.


Извор: Спутњик
Превод: Ћирилизовано за The Saker Српски

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!