The Saker: Конфузија око англоционистичких санкција Русији

Изгледа да је велика конфузија око успешности санкција против Русије и зато мислим да је ово добар тренутак да појасним моје погледе о тој ствари.

Прво, почетне санкције су биле смејурија. Међутим, најновије санкције, укључујући ускраћивање кредита, дефинитивно наносе штету Русији.

Друго, поред званичних санкција, постоје и незваничне, као што је пажљиво оркестриран пад цена нафте који сам по себи изазива пад вредности рубље према долару и евру.

Треће, много се шпекулише против рубље, што такође само по себи доприноси проблему.

Четврто и последње, али не мање важно, три горе наведена фактора доприносе нервози и недостатку поверења у руску валуту и привреду, што постаје "самоиспуњавајуће пророчанство".

Међутим, оно до чега не добацују они који се чврсто држе поједностављеног процењивања ефеката санкција је следеће:

1) Коме санкције више штете, Русији или Западу ?
2) Колико су Руси кадри да санкцијама одолевају ?
3) Хоће ли Русији временом бити теже или лакше да се носи са санкцијама ?

Рекао бих да санкције много већу штету наносе америчким европским колонијама (познатијим као "ЕУ") него Русији. Рекао бих да је руски народ итекако отпоран на тешкоће и да су друштва на Западу у поређењу с њим мекушна, лења, размажена и, генерално говорећи, слаба. Руси имају издржљивости у мери једноставно незамисливој западноевропском чељадету (страшна опсада Лењинграда је трајала 900 дана !!!). Најзад, верујем да ће време омогућити Русији да предузме мере прилагођавања које ће санкције учинити ирелевантним.

Осим тога, издржљивост Русије под санкцијама Англоциониста треба упоредити са издржљивошћу украјинске хунте, колико дуго ће ова бити у стању да контролише ситуацију. Једно је бити у тешкоћама, друго седети на броду који тоне.

Ипак, све наведено је засновано на претпоставци да ће Русија под Путином коначно решити неке од својих најтежи унутрашњих структурних проблема. Уколико се то не догоди, Русија ће завршити у ситуацији особе са смањеним имунитетом која је озбиљној опасности чак и од релативно слабог и обично бенигног вируса или бактерије.

У закључку, тек информације ради, круже неке интересантне идеје о томе шта Русија можда заиста ради. Баците поглед на: http://futurefastforward.com/images/stories/financial/GrandmasterPutinG%C3%87%C3%96sGoldenTrap.pdf.

Надам се да ово што рекох то објашава.

Живели,

The Saker

Извор:The Vineyard of the Saker: Confusion about AngloZionist sanctions against Russia
Превод: Ћирилизовано за The Saker Српски


Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!