Скоро трећина Немаца подржава антимуслиманске протесте


МОСКВА, 2. јануар (Спутњик) - Скоро трећина становника Немачке подржава антимуслиманске протесте који су се у земљи одржавали последњих неколико недеља, извештава немачки недељни магазин "Штерн".

Према резултатима "Штернове" анкете објављене у четвртак, 29 одсто становника Немачке верује да су демонстрације у организацији десничарске групе Пегида, која се противи "исламизацији Запада", оправдане и фер. Међутим, само 13 одсто испитаника је рекло да би било спремно да учествује у таквим протестима уколико треба да се одрже у близини њиховог дома.

Демонстрације које је Пегида организовала 22. децембра у немачком граду Дрездену окупиле су рекордан број од 17000 људи и биле су највеће у низу антимуслиманских протеста одржаних у протеклих десет недеља у Дрездену. Пегида планира да организује још митинга у другим немачким градовима.

Немачки председник Јоахим Гаук је 24- децембра критиковао антимуслиманске протесте у земљи, позивајући на толеранцију и мир у својој божићној поруци.

Немачка канцеларка Ангела Меркел такође је осудила групу Пегида.


Прочитајте и "Истраживање: Гетоизација муслимана у Француској ће бити завршена за десет година" - France ‘Muslim Ghettoization’ Complete in Ten Years: Study / Sputnik International



Извор: Спутњик
Превод: Ћирилизовано

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!