Другови поджали алиби најмлађег осумњиченог за напад на "Шарли ебдо" (ажурирано)

Другови најмлађег од тројице осумњичених, 18-годишњег Хамида Мурада, тврде да је Мурад био у лицеју у Шарлвил-Мезјеру у време напада.



МОСКВА, 8. јануар (Спутњик) - Пријатељи једног од осумњичених за терористички напад на канцеларије магазина Шарли ебдо у Паризу су подржали његов алиби, објавио је у четвртак француски ТВ канал iTele.

Другови најмлађег од тројице осумњичених, 18-годишњег Хамида Мурада, тврде да је Мурад био у лицеју у Шарлвил-Мезјеру у време напада, преноси ТВ канал.

"Према нашим информацијама, његов алиби се може сматрати подржаним", објавила је iTele.

Пре тога је објављено да се Хамид Мурад предао полицији и рекао да је невин. Монд извештава да до сада није било хапшења, а полиција врши провере.

Друга двојица осумњичена за напад су Саид и Шериф Куачи - француски држављани алжирског поријекла 30-их година. Полиција је објавила њихове фотографије, тражећи од јавности актуелне информације.

Три наоружана нападача су у среду напали канцеларије сатиричног недељника Шарли ебдо у Паризу, убивши дванаест и ранивши једанаест људи. Нападачи су успели да побегну.

Француски антитерористички одреди су кренули у потрагу да ухапсе нападаче, нарочито у североисточном граду Ремсу и оближњем граду Шарлвил-Мезјеру.


Ћирилизовано: Срцедрапателна фотографија је преузета с извора. Упита ли се тамо неко откуд "Ја сам Шарли" тако брзо? Сама горња вест говори да операција "лажна застава" није најпрецизније изведена, па чему онда Спутњиков визуелни прилог анимирању јавности за њене циљеве?
Катарска Ал џазира, гласило једног међу најоданијим слугама Империје у свету, користи исту ствар, али у другачијем контексту, бар да ублажи бес према муслиманима и укаже на одговорност "жртве": Slučaj Charlie Hebdo: Francuzi trebaju povezati tačkice | Al Jazeera Balkans



Извор:Alibi of Charlie Hebdo Attack Suspect Supported by Friends, Classmates / Sputnik International
Превод: Ћирилизовано

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!