Владимир Сучан: Да ли се Москва најзад пробудила?


Да ли се Москва најзад пробудила - после толико месеци - и постала свесна чињенице да Порошенко није "човек мира", већ марионета коју је Америка изабрала, антируски крсташ и главнокомандујући бандерит?

Изгледа да је председнику Путину и Москви најзад дошло у главу и да су на крају схватили да је претварање уз тврдње да је Порошенко "за мир" - упркос погледима своје сопствене "партије рата"- било недостојно, непоштено, политички кратковидо и перверзно контрапродуктивно. Али, тако се говорило и радило за добро "минске јединствене Украјине уједињене партнерским духом хунте". У том смислу, Порошенка се хвалило као "партнера" којем су потребни комплименти Москве, њена подршка и похвале. С тим се терало све до недавно - Лавров, Пушилин и други су стално и без икаквог доказа правдали Порошенка, да није крив за оно што Украјинске оружане снаге раде градовима Донбаса, да га војска наводно не слуша и не извршава његова наређења, иако то уопште није тачно, истина је сасвим супротно.

Али данас, најзад, Путин је дао изјаву која указује на нови приступ Кремља. Међутим, та промена још увек не укључује експлицитно навођење Порошенковог имена.


"Руски председник Владимир Путин је на састанку са сталним члановима Савета безбедности рекао да одговорност за погоршавање ситуације у Донбасу лежи на онима који издају "криминална наређења" за дејства артиљерије и авијације на насељена подручја.

Председник Руске Федерације је истакао да се артиљерија, вишецевни ракетни лансери ракета и авиони користе неселективно а директно на густо насељена подручја.

"И све праћено пропагандистичким фразама о тражењу мира и оних који су за то одговорни. Одговорни су они који су издали таква криминална наређења", рекао је Путин

Он је додао и то да Русија не само да није добила јасан одговор на предлог Кијеву да се тешко наоружање повуче са демаркационе линије, већ сад гледа поступке супротне предлогу.

"На основу званичног наређења кијевске владе започеле су масовне борбе на готово читавом периметру контакта зараћених страна" - наводи Интерфакс речи председника Русије."

Ћирилизовано: Да је Сучан у праву, маколико његове речи нечијем уху грубо звучале, говори и чињеница да се Стрелков после више месеци појавио на једном официјелном руском медију, телевизији РБК:




Аутор: Владимир Сучан
Извор: Vladimir Suchan: Logos politikos: Did Moscow just wake up at last--after so many months--to the fact that Poroshenko is no "man of peace," but the US-picked puppet, anti-Russian-crusader and Banderite-in-chief?
Превео за Ћирилизовано и СРБИН.ИНФО: Александар Јовановић

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!