Москва примећује да Кијев говори о "руској инвазији" - уочи Давоса

© Sputnik/ Anton Denisov

Тврдње Кијева да су два батаљона руских тактичких група прешла границу са Украјином су грчевит покушај да се финансијским донаторима на међународном економском форуму у Давосу поново и што скупље прода "мачка у џаку" - рекао је портпарол Министарства одбране РФ.

МОСКВА, 20. јануар (Спутњик) - То што је Кијев обзнанио "руску инвазију" на Украјину уочи Економског форума у Давосу "тешко да је случајно", пре је покушај продаје "мачке у џаку" финансијским спонзорима, саопштио је у уторак портпарол Министарства одбране РФ, генерал-мајор Игор Конашенков .

Украјинска Национална служба безбедности је у понедељак изнела тврдњу да су два батаљона тактичких група Оружаних снага Руске федерације прешла руско-украјинску границу.

"Такве халуцинације о "руској инвазији" главних идеолога војног решења унутрашњег сукоба у југоисточној Украјини тешко да су случајне, пре су грчевит покушај да се финансијским донаторима на међународном економском форуму у Давосу поново и што скупље прода "мачка у џаку" - рекао је генерал-мајор Конашенков

"Нећемо се изненадити ако за слична открића на рачун Русије  у неколико наредних дана чујемо и са виших пијадестала у Швајцарској", додао је он.

Руско Министарство одбране за тврдње Кијева о наводном уласку руске војске у Украјину сматра да је у питању "апсолутна глупост", рекао је у уторак портпарол министарства генерал-мајор Игор Конашенков.

"Тврдње Кијева, да су јединице Оружаних снага Руске Федерације јуче наводно прешле границу не могу бити у довољној мери изложене критици - апсолутна су глупост", рекао је Конашенков.

Кијев и Запад су више пута оптужили Москву да се меша у украјинску кризу, од када је почела прошле године, и ишли су толико далеко да су тврдили да Русија шаље војнике и оружје у самозване Доњецку Народну Републику и Луганску Народну Републику. Али те тврдње нису биле поткрепљене никаквим доказима.


Извор: Спутњик
Превод: Ћирилизовано за Магацин - национални портал



Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!