БРИКС прави заједничку орбиталну станицу?

Русија би могла да својим партнерима из БРИКС-а понуди стварање заједничке орбиталну станицу.

Русија би такав предлог требала да упути посебно Индији и Кини, које активно развијају свемирске програме са људском посадом.


© ITAR-TASS/Vladimir Astapkovich


МОСКВА, 27. јануар / ТАСС /. Москва би на самиту земаља привреда у успону, БРИКС-а, заказаном за јул у руском граду Уфи, могла да Кини и Индији предложи стварање заједничке орбиталне станице са људском посадом - како стоји у документу који је израдио стручни савет војно-индустријске комисије и како је саопштено у уторак.

Стручњаци препоручују да се "разраде могућности једног међународног пројекта са људском посадом са земљама БРИКС-а, као део заједничке стратегије стварања технолошког савеза".

"Ми посао можемо започети већ сада, а питање укључити у дневни ред пословног савета самита БРИКС-а у Уфи", наводи се у документу.

© EPA/NASA/HANDOUT

Стручњаци указују да би Русија такав предлог требала да упути посебно Индији и Кини, које активно развијају свемирске програме са људском посадом.

Остале перспективне области за даља истраживања могле би бити модуларна ракете која користе метан као гориво, и стварање аерокосмичког возила, које би могло да се касније користи за израду ловаца и бомбардера шесте генерације.

Користан линк: TASS: Non-political - Russia, China to agree on space exploration program in early 2015


Извор: TASS: Non-political - Russia could offer BRICS partners to create joint orbital station
Превод: Ћирилизовано за СРБИН.ИНФО

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!